güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVLET VE VATANDAŞ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Belki gözünüzden kaçmış, ya da dikkatinizi çekmemiş olabilir. Gazetelerdeki terör haberleri küçük ilanlar sayfasındaki " Kayıp İlanları" na benzedi.

" Kimliğimi kaybettim, yenisini aldığımdan eskisinin hükmü yoktur!" gibi bir iki satırla bitiyor.

Sadece toplum içinde belirli bir yerlere gelmiş kişiler öldürülürse veya kendiliğinden ölse bile haberler manşetten, cenaze törenleri televizyonlardan bile veriliyor.

Gönlümüz tabi ki, böyle dramatik olayların ne gazete köşelerinde, ne de televizyon ekranlarında gözükmesinden yana değil. Benim ifade etmeye çalıştığım konu insan hayatındaki ayrımcılıktır. benim ifade etmeye çalıştığım konu;

" Malım da canım da önce Allah'a, sonra devlete emanet!" lafının anlamına vurgu yapmak içindir.

Hepinizin bildiği gibi Güneydoğu illerimizde kan ve gözyaşı hiç eksilmiyor. Terör belası yüzünden sivil insanlarımız ama şöyle, ama böyle hayatını kaybediyor. Yine, binlerce insanımız yerinden, yuvasından ayrılmak zorunda kalıyor.

Bizim bildiğimiz, kim ki Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde doğarsa, büyürse ve yaşarsa o vatandaş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.

Malını, canını önce Allah'a sonra devlete emanet eden vatandaşı da, devlet korumayacaksa o zaman " Devlet nerede?" sorusunu sormak, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sormak bizim hakkımızdır.

Sen devlet olarak gerekli önlemleri zamanında almazsan, ülke içinde huzuru sağlayamazsan vatandaş olarak biz mi suçluyuz? yoksa devlet olarak siz mi?

Diyeceksiniz ki devlet ne yapsın?

Devlet devletliğini yapsaydı, bugün çektiğimiz acıları çekmezdik.

İşler ne zaman kötü gitse, iktidarlar hemen bir suçlu bulup çıkarırlar:

Basın...

Davalar açılır, sorgular başlar, cezaevlerinin kapıları birer ikişer gazeteciler için açılır.

Bir başka konu:

Dokunulmazlık!

Devletin koruma şemsiyesi, devleti yöneten siyasetçilere has bir ayrımcılıktır. Halbuki devlet vatandaşını koruması gerektiği halde, öyle çarpışık bir düzen içindeyiz.

Beğenirsiniz, beğenmezsiniz " dokunulmazlık" lıkların tümüyle kalkması gerekir. İşte o zaman devlet devletliğini yapmış, vatandaşı ile eşitlik sağlamış olur.

Uzun lafın kısası, devlet devletliğini her konuda göstermesi gerekir derken, " havuç-sopa" politikasından da vazgeçmelidir.

Esenkalın.    

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.