güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DİNLER TARİHİNDE ŞEYTAN KÜLTÜ VE ŞEYTANLAŞAN İNSANLAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:46

Gençleri şeytan tarafından elde edilmiş toplumlarda şeytanla olan savaşları (Şeytan-Tanrı, iyilik-kötülük, insan şeytan arasındaki savaşları) şeytan kazanacaktır.

            Savaşı kaybeden (iyilik-tanrı) insan olur, fert olur yani bizler oluruz.

            Çünkü gençler her şeyin olduğu gibi toplumların da temelidir.

            Bu gerçeği unutmayıp gençlerine manevi yönden sahip çıkan toplumlar daima şeytandan ve şeytani güçlerden arınmış yarından emin toplumlar olacaktırlar.

            Tarih bunun en açık ekranıdır. Yeter ki düğmeye basıp ekranın karşısına geçilsin ve ibret, ders almak için samimi ve bilimsel bir nazarla bakılsın.

Şeytan Kültü’nün dinler tarihi açısından ortaya koyduğu icraat ve öneme kabaca değindikten sonra hemen eklemek isterim ki şeytanın insanları yoldan çıkarmak için yaratıcıya asi hale getirmek için en başta gelen yardımcısı yine insanlar olmuştur. Şeytan insanları aldatmak için insan ve insani ilişkileri alet ederken bireysel olarak en fazla kullandığı bireyler kadınlar ve hırslı insanlar olmuşlardır. Öyle ki hırslı insanlar parasal imkânlara diğer insanlar üzerinde hakimiyet kurma hırslarına o kadar fazla önem vermişlerdir ki bu konuda istediklerini elde etmek uğruna şeytanla o kadar ilişkiye girmişlerdir ki şeytanla bütünleşmek durumuna düşmüşler adete şeytanlaşmışlardır.

Gerek dini konularda teşkilatlanma yoluyla insanlara tahakküm kurmak gerekse maddiyat açısından büyük çapta gelir ve imkân elde etmek peşinde koşanlar amaçları uğrunda adeta şeytanlaşmışlar icraatları nedeniyle şeytanı bile geride bırakacak faaliyetlere yönelmişlerdir. Şunu unutmamamız gerekir ki şeytan bizzat kendisi kötülük yapmaz kandırdığı diğer insanlar eliyle diğer bireylere karşı her türlü kötülüğü işletir. Oysa şeytanlaşan insanlar, insanlara karşı kötülüğü bizzat kendileri gerçekleştirir veyahut çeşitli teşvik yollarıyla başka bireylere gerçekleştirirler. Bu yüzdendir ki şeytan insanlığa karşı işlenen suçlarda kötülüklerde sadece suça teşvik eden suça azmettiren pozisyonunda olurken şeytanlaşan insanlar hem çevresindekileri suça kötülüğe azmettiren olabilirken hem de suçu işleyen kötülüğü gerçekleştiren bizzat kendileri olabilirler.

Tarih sahnesinde şeytanlaşan ünlü kişiler yahut kişiler kimlerdir diye baktığımızda Asya açısından çayan diye sözü edilen bozuk ve kitapsız bir din peşinde koşan, koştuğu söylenen kişiden batınilerin ünlü lideri Hasan Sabbah’dan rahatça söz edebiliriz düşüncesindeyim. Bunun yanında doğudan batıya hâkimiyetlerini genişleten bu uğurda vahşetlerini sergilemeyi maharet sayan cengiz imparatorluğu yöneticilerini onların subay ve askerleri de dini faaliyetlerini yöneten şamanlarını da şeytanlaşmış insanlar arasında görmemiz ve göstermemiz yanlış olmayacak bir kabul olacaktır düşüncesindeyim.

Gene yeryüzünün neresinde olursa olsun geçmişten günümüze yaşam ve uygulama bulmuş insanlara ve insanlığa zarar veren insan kurban etme olaylarına yer veren ritüellere sahip bütün dinlerin din adamları da büyücüleri de şeytanlaşmış şeytanla bütünleşmiş insanlardır dememizin yanlış olmayacağı düşüncesindeyim, bu nedenle gerek Yahudilikte gerek Hristiyanlıkta hatta İslamiyet’te insanları kan dökmeye savaşmaya bu yolla kendi hâkimiyet sahalarını genişletmeye yönelen bütün siyasal yöneticiler, bütün dini liderlerde bir bakıma şeytanlaşmış insanlar sayılabilirler kanaatındayım bu sebeple orta çağ boyunca binlerce Hristiyan’ı düzenledikleri haçlı seferleriyle kan dökmek amacıyla can almak amacıyla doğuya özellikle Anadolu’ya orta doğuya sevk edip gönderen İslam ve Hristiyan kanın dökülmesine sebep olan Hristiyan dini liderler yani papalar ve rahipler başta olmak üzere haçlı seferlerinin oluşmasına azmettirenler Avrupalı Hristiyan krallarda bence şeytanlaşmış şeytanla bütünleşmiş kişiler düşüncesindeyim. Devamı yarın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.