güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YİNE KAOS YİNE ŞAİBE

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

 

            Okulları, “nitelikli- niteliksiz” diye ayırarak bölücülük yaptılar. II. TEOG’ da 17 bin öğrencinin tam yapıp aynı öğrencilerin tercih ettikleri okullara girememesi alay konusu olunca, bu yıl LGS’de matematik sorularını zorlaştırdılar. Soruların zorluğu ve verilen sürenin azlığı, sınav başarısını etkiledi. Bunlar yetmezmiş gibi bir milyon öğrencinin tercih takvimini değiştirdiler. Kısacası, bu sınavı da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.

            Sonuçların açıklanmasını erteleyerek velilere ve öğrencilere haksızlık yaparak onların ruhsal yapılarını bozdular.

            Haberlere göre sayısal sınavı soruları ile ilgili saat 11.32’de bir öğretmenin telefonuna mesaj gelmesi bu öğretmenin konuyu ihbar etmesi, 3 öğretmenin göz altına alınması bu sınava şaibe düşürmüştür.

            MEB’in sınav sonuçlarını seçim sonrasına bırakmasının altında öğrenci velilerinin öfkesinin sandığı olumsuz etkileyeceği korkusu yatmaktadır. Kısacası MEB’in aklı öğrencilerin başarı ve başarısızlığında değil seçim sandığındadır.

            Bu sistemle hata yaptıklarını biliyorlar ve seçim akşamına kadar başlarına sorun çıkmasını istemiyorlar.

            Sonuç olarak MEB bu yıl da eğitim sisteminde çuvallamıştır. Bu sınav sisteminin altında yatan İmam Hatip Liselerine doldurmak ve eğitimdeki özelleştirmeyi hızlandırmaktır. Sistemin önümüzdeki yıl nasıl uygulanacağı ile ilgili kaos devam etmektedir.

            Sayın velilerimiz ve öğrencilerimiz , sizlere büyük haksızlık yapıldığını , sizlere stresli günler yaşatıldığını bilen bir eğitimci olarak sınav sonuçları ne kadar kötü olursa olsun sakın moralinizi bozmayın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.