güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YAŞAM SINAVI

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2021 00:05

Goethe der ki: “Keyifli çalışabilmek için SAĞLIK, zorluklara karşı savaşabilmek (hastalığa) karşı direnmek için GÜÇ, hataları kabul etmek için BİRİKİM, hedefe ulaşmak için SABIR gerekir.”

Her akşam TV ekranlarında ölümleri seyrettiğimiz, sanki ölümün kurgulanmış ve hiç bitmeyecek uzun metrajlı bir film gibi devam edeceğini kabullenmiş olmaya başladı.

Yazgı mı desek, hayat çizgilerimizin hatalı mı çizildiğini kabullensek veya bazılarının dediği gibi bu ölümlü salgını görmenin acılarını fıtratımızda olduğunu mu kabullensek?..

Kim ne düşünürse düşünsün, ben; yaşamın her şeye rağmen güzel olduğuna inanarak, Covid-19 Savaşı ile mücadele ettim ve başardım. Hayat çizgilerimizdeki kötü görüntüyü değiştirmek için direnmenin şart olduğuna inanmamız gerekir. Çetin Altan’ın dediği gibi: “Herkes yalnız başına verir yaşamını zor sınavını. Bu sınavdan geçip geçmediğimizi de yalnızca kendimiz biliriz.”

Evet, Covid-19 sınavını da tüm zorluklara karşı verip, sınavı kazandım demenin sevincini Avaz avaz bağıracağımız duygularıyla, Can Yücel’in kısa ama şu özlü sözleriyle bitirelim sözlerimizi:

“Balkonun altına kapamışlar Hint horozunu önüne de bir kara tel çekmişler. Dünya yüzü görmesin diye… Yine de herkesten önce ötüyor sabahları…”

Yaşamın çok güzel bir başka sayfasında buluşmak üzere ESENLİKLER OLSUN.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.