güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

VALLAHİ YAZIKTIR BİLLAHİ GÜNAHTIR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

·         Öğretmenin performansını öğrenciler değerlendirecek!

·         Öğretmen adayları 27 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında atamalar için başvuru yapacaklar.

·         Müfredatı yenileme çalışmalarını şubat ayında tamamlıyoruz. Gelecek yıl müfredat yenilenmiş , geçmiş sıkıntıları olmayan , kimseyi rahatsız etmeyen, 78 milyonu kucaklayan bir müfredatla milletimizin önüne çıkacağız.

·         Türkiye’de İngilizce sorununu çözen bir özel okulun müfredatı inceledi. Aynı programı okullara da uygulayabilir miyiz ona bakıyoruz.

·         Öğretmen yetiştirmede orta yolu YÖK ile bulacağız.

 

Sayın Milli Eğitim Bakanımızın konuşmalarından kısa bir öneri demeti sundum. Önerilerin düşünsel bazda ne kadar komik olduğunu bilmek için kahin olmamız gerekmez. Örneğin, atamalar için verilen tarih , yaz ayları (tatil ayları) çuvala girmiş gibi, eğitim-öğretimin devam ettiği süreçte yapılması…

Sanki iktidar değişmiş , her şey sil baştan ele alınıyor. Sanki iktidar değişmiş de, bugüne kadar aynı partinin bakanları çalışmamış ve hiçbir şey yapılmamış gibi enkaz edebiyatı yapılarak, şimdiye kadar yapılan uygulamaların yanlış olduğu vurgulanıyor.

Öğretmen yetiştirme modeli tam bir muamma. Performans değerlendirme olayı tam bir çıkmaz sorun. Proje okul konusunun içeriği tamamen boş.

İşin en ilginç yönü son 13 yılda 6 bakan değişmiş, her gelen bakan da her şeye sıfırdan başlıyor. Müfredat yine değişecekmiş. Hal böyle olunca aynı partiden gelen bakanların hiçbir şey bilmedikleri ortaya çıkıyor.

Sizleri bilmem ama i biz bize benziyorduk. Ötesi boş laftı… Kısacası, her şeyin aslı sizde, sureti elinizde…

Vallahi yazıktır, günahtır bu kadar eğitim sistemiyle oynamak…

Biz sadece eğitim konusunda yapılan konuşmaların acayipliğinden dem vurduk. İsteyenler, istedikleri gibi yorumlayabilir. Bir eğitimci olarak bizim düşüncemiz eğitim sistemimizin yaz-boz tahtasına döndürüldüğüdür.

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.