güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SEN SOLCU MUSUN?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

 

            Solcu olan kişinin, söylem ve eylemleri aynı olmalıdır. Solculukta üretkenlik esastır. Üretkenlik sadece mal ve hizmet üretmek değil, bilgi üretmek, sanatsal yapılar üretmek demektir.

            Solculukta bencillik yoktur. Paylaşım ve dayanışma esastır. Solcu, her türlü haksızlığa karşı olup, haklılık ve haksızlık konusunda çifte standartçı değildir.

            Solculukta sömürü yoktur. Bu sömürü yalnız maddi imkanlar konusunda değil, düşünce alanında solcu olan kişi sömürüye karşıdır. Hele hele belli makamlara geldiğinde veya belli makamların desteği ile haksız kazanç elde etme, asla solculukla bağdaşmaz.

            Solculukta kişileri özgürlüğüne karışılmaz. İnsanlar aynı tornadan çıkmış, tek düze yaratıklar olarak algılanmaz, insanı her zaman birey olarak görür.

            Solcular doğayı ve doğanın bir parçası olarak insanı sever. Çevre konusunda olsun, diğer konularda olsun, asla çıkarcı değildirler.

            Gerçek bir solcu yalan söylemez, topluma karşı her zaman açık sözlüdür. Asla takiyecilik yapmaz.

            Solcu laikliği savunur, her türlü bağnazlığa karşıdır.

            Solcunun karakterinde bağımsızlık vardır. Solcunun iç dünyasında hümanistlik vardır. Solculukta “ben” egosu değil, “biz” egosu hakimdir.

            Solculuğun özünde “BİREY” olma yetisi vardır. Kısacası, solculuk zordur. Ben solcuyum diyenlere tek bir sözüm var. Sen solcuyum diyen kardeşim sadece bir bölümünü aktarmaya çalıştığım bu solculuk kriterlerinin kaçına, “ bu meziyetler bende var” diyebiliyorsun?

            Zor değil mi?

            Sakın bana takiyecilik yapma. Solculuk, “ben solcuyum” demekle olmaz.

            Solculuk zordur aziz kardeşim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.