güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SEN ÖZGÜRSÜN YA, BOŞ VER BAŞKALARININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ!

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2021 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2021 00:03

Dök aslanım dök, elindeki çöp poşetini olduğu gibi sokağın ortasına dök! Hızını alamadın ya, sigaranın izmaritini çiçekliğin içine atıver. Nasıl olsa sen özgürsün, başkalarının özgürlüğünü kısıtlıyorum diye sakın düşünme!

Sen, rahatına bak…

Motosiklet mi kullanıyorsun? Bak bu işin cakası var. Egzozunun sesini öyle açacak ve bağırtacaksın ki, arkandan sövenlere inat, ana caddelerde bu işi yapacaksın!

Diyelim özel araban var. İnönü caddesinde hareket halindesin. Marketten sigara veya başka bir ihtiyacını alman lazım. Aracını otobüs durağına bırakıp, alışverişine gideceksin! Gelen otobüsü mü? Sen durağı işgal ettiğin için, yolun orta yerinde durarak, trafiğin anasını ağlatacaklar…

Sen rahatına bak, çünkü sen özgür bir kişisin ya!

Mesela içtiğin biranın, suyun, coca colanın şişesini yolun orta yerine atacaksın! Bu güzel hareketin için de üzülme, nasıl olsa belediye çöpçüleri senin bu pisliğini temizliyor.

O ne?

Yaya geçidi üstünlüğü… Üstünlük sen de ya, trafik tıkanacakmış, bir geri yetişmesi gereken yolcular varmış, sen bunları da boş ver!

Aç telefonunu konuşarak, aheste aheste yürümeye devam et. İstersen Selfiye denilen o şeyi de yap. Nasıl olsa geçiş üstünlüğü sende! Sen, özgürsün ya, boş ver başkalarının özgürlüğünü! Aşı denilen şeye inanmayarak, aşı karşıtı olacak ve başkalarının sağlığını tehdit ediyorsun diyenlere de aldırma! Maske mi? Sosyal mesafe mi? Geç onları aslanım geç… Sen özgürsün ya!

Maskeni koluna takacaksın, burnunu dışarıda bırakacak şekilde de takabilirsin. Maskeye canın sıkıldı, maskeni cadde kenarına atacaksın!

Sen, özgürsün ya…

Diyelim ziraat bahçesine veya General Balcı Çamlığına gittin. Piknik yapıyorsun. Yiyecek, içecek, yediğin şeylerin çöpünü, pisliğini orada bırakacaksın! Nasıl olsa sen özgürsün!

Sonrası mı?

Ceza yazan yok, mana bulan yok, her türlü edepsizliği yapmış. Özgür bir vatandaş olarak, çevre derneklerinin toplantılarına, eylemlerine bile katılabilirsin!

Zira sen, insanlığını kaybetmiş özgür bir vatandaşsın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.