güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SEÇİM ÜZERİNE BİRAZ AHKAM KESELİM…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Dört ay sonra ortaya sandık konulacak. Bu sandık çeyiz sandığı değil, seçim sandığı…

İşin ucunda seçim olunca, sandıktan çıkabilme savaşı da epey kızışacak gibi. İlk yarış aday adayları arasında gözükse de, yarıştaki birinci etap sıralamasını, düdüğü ağzından düşürmeyen parti başkanları belirleyecektir her zaman olduğu gibi…

Sonrası mı?

Yarışa katılan aday adaylarından bazıları darılıp, ya partisinden ayrılacak, ya da partisinin kazanımı için “bana ne” havasına bürünecek…

Bu “bana ne” havasına bürünenler ile kızıp da partisini terk edenlere şöyle bir benzetme yapılır:

Amerikan Başkanlarından Abraham Lincoln’a bir genç bazı isteklerde bulunmak için gelir. Genç, isteklerini sıralamadan önce yedi sülalesini sayarak kendini bir güzel över:

“Benim dedem çok büyüktü, Büyükbabam ondan daha büyüktü, Babam hepsinden büyüktü, Amcam, Dayım çok büyüktü, hepsi Amerika’nın kuruluşuna katıldı.”

Abraham Lincoln gencim sözünü keser:

“Delikanlı sen patatese benziyorsun, işe yarar yerin toprak altında…”

Kimse isterse yapsın yorumunu, bizden yorum yok…

Dedik ya, önümüzde seçim var. Sohbetimize devam etmek için de, okuduğumuz yorumlara, gelen mesajlara göre, birkaç laf daha ediverelim.

Bir kardeşimiz internet sayfalarında Balıkesir aday sıralamasını şöyle yapmış.

“Tuncay Özkan-Ali Kemal Deveciler-Namık Havutça”

Bir başkası, şöyle konuşuyor:

“Benim adayım Mehmet Tüm. Yıllardan beri uğraşıyor, adamın hakkı…”

Bir diğeri, “Ahmet Akın geçen dönem milletvekilliğini kıl payı kaçırdı. Cana yakın ve genç bir kardeşimiz. Bu kez milletvekilliği onun hakkı…”

Kısacası ağzı olan konuşur derler ya, habire herkes bir şeyler söylüyor. Yalnız unuttukları tek şey, santra çizgisinde düdük ağzında olan parti başkanı…

Eeee, herkes konuşur da, bizim ağzımız yok mu? Madem ağzı olan konuşur, bizler de nacizane fikrimizi söyleyelim.

Efendim, bana kalırsa demeyelim de, eğer parti tabanının sesi dinlenirse, Tuncay Özkan kontenjan adayı olarak Balıkesir’den gösterilmez. Ön seçim ve delege bazında bir oluşum hayata geçerse, Sayın Namık Havutça yine ilk sırayı kapar. Nedenine gelince, bu dönem gösterdiği performans…

Şöyle bir fikir jimnastiği yaparsak, Genel Başkan ağzındaki düdüğü çıkarır, seçim sahasındaki aday adaylarını herhalde, Bandırma’dan, Balıkesir merkez ve körfez diye değerlendirir. Biraz evvel ifade ettiğim gibi, eğer bu iş üyelere düşerse, Namık Havutça, Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Ali Kemal Deveciler arasında ilk dört belirlenir. Sürpriz olur mu? Buna yanıt verebilmek için, diğer adaylarının durumu belirler.

Sonuç olarak, ben ön seçim olacağına inanmıyorum. Sayın Namık Havutça’yı ilk ikiye aldığımızda, diğer aday adaylarının sıralamadaki yeri, Genel Başkanın tercihine bağlıdır. Bu konuda daha sağlıklı yorum yapmamızı biraz erken buluyorum. Şimdilik bu kadar lafıgüzarlık yeter diyerek, bir fıkra ile bitirelim sohbetimizi:

“Bir kör ile bir topal meclis koridorlarında karşılaşmışlar.
Kör olan, topala sormuş:
- Her iki ayağın kesit iken nasıl yürüyorsun?
Topal köre cevap vermiş:
- Gördüğün gibi…”

Esen Kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.