güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SAYIN CORONA, BİRAZ KENDİNİZDEN SÖZ EDER MİSİNİZ?

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2022 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2022 00:06

  “Efendim kendimi tanıtayım. Bana derler 2019-nCov. Bazılarınız beni SarsCov2 ailesinden tanır…” diye başlar kendini tanıtmaya milyonlarca insanın ölümüne sebep olan Corona Virüs…

  “Tanrı vermiş pırasa, Hiç yenir mi yarasa ?!”

adlı kitabında, kendine has tarzıyla bir güzel anlatır Corona belasını, Sayın Metin Uca. Ve yazılımında Corona’yı konuştururken, kendinin ironi güzeli olan tümcelerini de aralara bir güzel serpiştir. Kitap, çeşitli konulardan oluşan fıkramsı yazılımlarla dolu. İşte onlardan biriyle sizleri buluşturuyorum. Bakalım beğeneceksin misiniz?

  ”…Benim semptomlarım nezleye benzer. Burun akıntısı, ateş, öksürük cabası. Kuluçka aşamasındayken başkasına bulaşabilme, hastaların aynı şiddette semptomları göstermemesi ve bu yöntemle kolay yayılmam da yeteneklerim arasında…

  …Bizim derdimiz sizinle değil, hücrenizle. Bin yıllardır bit, pire, keneyle uğraştınız, onları engellediniz ama kendinizden başka hiçbir şey düşünmeyip yaşamı tüm canlılara dar ettiniz.

  Daha bakteri ile virüs arasındaki farkı bilmiyorsunuz. Bakteride ve bizde öyle şahane çıkıntılar var ki, Bu sayede dokunuza tutunuyoruz. İçimizdeki genetik malzemeyi sizin hücrenizin içine cart diye sokuyoruz.

  Penisilini buldunuz ama sadece belli hastalıklarda etkili oldunuz.

 Bak influenza virüsüne, sürekli şekil değiştiriyor. Gripler canınıza okuyor. Şimdi sıra bende. Akciğer hücresi, burun mukozası fark etmiyor, nereye tutunursam orada hızlı çoğalıyorum. Bir anda milyonlara ulaşıyorum. Sen mesafeni korumuyorsan, önlemini almıyorsan… Bayılıyorum yaşlı ve kronik hastalığı olan vücutlara. Bağışıklık sistemi çalışmıyor ya savaşı kolay kazanıyorum. Beyaz kan hücreleri bile yeri geliyor işe yaramıyor. Biliyorum bir gün benim de sunum gelecek ama, o gelene kadar aranızdan en az 2 milyon insan benim sayemde hayatını kaybedecek.

  Şimdi sen iyileşip on dört gün sonra ayaklanıyorsun ya, bak bazen bulgu vermiyorum… Benden kurtulduğunuzu beni yendiğinizde her şey bitiyor mu, yoksa steril koşullarından vazgeçince yine benli bir tehlike sizi bekliyor mu?

  İşiniz zor kardeşim, sizin evde sürekli kalmanızı, benimle savaşırken tam sonuç almanızı sağlayacak altyapı ve desteğiniz nerede… Yüzde yüz izolasyonu sağlayın canımı alın. İZOLASYON sağlamak İZOLASYON… Testiyi kırmadan o kadar tokatladık, hala anlamıyorsunuz.”

  Evet, kısaltarak bir aktarım sunmaya çalıştım. Umarım, COVİD-19’un tavsiyelerine uyarsınız.

  Hepinize esenlikler dilerim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.