güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

PARAN YOKSA ADAY ADAYI OLAMAZSIN

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

 

            CHP’de yerel seçimlerde aday adayı olacakların başvuru ücretleri belli oldu.

            Doların artması, enflasyonun yükselmesi nedeniyle, Bandırma Belediye Başkanlığı ne aday olacaklar, 7500 lira yerli ve milli paramızı genel merkeze yatırmak zorundalar. Böyle bir şart koyarken, büyükşehir adaylığına konulan 10000 TL gülünç bir rakam…

            Gelgelelim belediye meclis üyeliği adaylığına. Aday adayı 3500 TL yatıracak. Para yatırıldı, adaylık konusu meçhul! Bundan önceki seçimlerde adaylık parasını yatıranlardan bazılarının belediye meclis üyeliği listesine giremeyince partiye gidip yatırdığı paraları geri isteme komikliğini anımsıyorum da bu yıl da aynı gülünç olayların yaşanmaması için, aday adaylarına önerim önce işin garantisini alıp ondan sonra paralarını yatırmalarıdır.

            Aday adayları hakkında yorum yapmayı biraz erken buluyorum. Yalnız bir kardeşimizin aday adaylarından biri için, “gençtir, yakışıklıdır, yeni yüz” falan filan demesini de garip buluyorum. Zira seçilecek kişi güzellik müsabakasına çıkmıyor!

            Gelelim bir başka konuya. Daha önceleri yazdığım bir yazımda bu seçimin zor geçeceğini belirtmiştim. Yine aynı düşüncedeyim. Önceki seçim verilerine göre matematiksel olarak düşündüğümüzde  CHP olarak seçim garanti. Günümüze geldiğimizde yeni kurulan “İYİ Parti’nin” ılımlı  CHP seçmeninden bir miktar oy alabileceği hesabını iyi yapmak gerekir.

            Büyükşehir konusunda Ahmet Akın en iyi aday gözükse de  eğer sağlıklı bir ittifak yapılmazsa ekonomideki kriz olayı Özal zamanında olduğu gibi lehimize çevrilmezse  sonuç yine hüsranla bitebilir.

            CHP Genel Merkezi’nin  bir an önce aday belirleme yöntemini (açıklamalar var ama) kesinleştirmesi gerekir.

            Zira söylem kargaşası başka türlü bitmez.

            Bir başka sohbetimizde buluşmak üzere esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.