güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

MAKYAVELİZM VE SİYASET

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

 

            Hırs ve ihtiras akılla dengelenirse işe yarar. Hırs tek başına insanı gözü kara yapar. Hangi alanda olursa olsun, fazla hırs kişiyi “gözü kara” dediğimiz bir şekle sokar. Her ne kadar bazıları böylelerine cesur deseler de u benzetme her zaman doğru olamaz.

            Kendi ihtirasları için her şeyi göze alan bir kişi yani kendi menfaati doğrultusunda hırsını kullanırsa, bu kişinin memlekete faydası olmadığı gibi zaman içerisinde kendine de zararı olabilir. Zira, anlatmak istediğim bu tiplemelerde ahlak kuralları arka planda kalır. Bunun en tehlikelisi de siyaset alanındadır.

            Siyasi alanda kişiler, böyle tiplere cesur deyip, alkış tuttukları için , hırslı olan kişi iyice gözü kara bir insan olup çıkabilir.

            Bunun bir adı da Makyavelizm’dir. Eğer Makyavelizm ile ilgili bilgilere girilirse, şöyle bir açıklama karşınıza çıkar:

            “Her türlü ahlak kuralını hiçe sayan siyasi sitem!”

            Daha uzun bir açıklama yapacak olursak: “…Devletin ya da devlet adamının, özellikle dış ilişkiler söz konusu olduğunda, ülkenin yararına olabilecek her eylem ve hareket tarzının meşru olduğunu, amacın aracı meşrulaştırdığını dile getiren politik ilkesi ya da her türlü AHLAK İLKESİNİ HİÇE SAYAN SİYASİ GÖRÜŞÜ…”

            Her şey açık değil mi?

            Politikanın hamurunda makyaveliz var dense de bunun bir ölçüsü olmalıdır. Bugün içerisinde yaşadığımız siyasi süreçteki zarraf olayı ve iddia edilen para trafiği olayının Makyavelizm siyasi anlayışı içerisinde değerlendirilmesini sizlerin yorumlarına bırakıyorum.

            Diyeceksiniz, bunları yazıp anlatmak çok mu önemli? Değil, değil, benim açımdan önemli olup olmadığını boşverin. Eğer bugünlerde yaşananlar sizler için önemliyse ne ala. Önemsizse, yıllardan beri seyrettiğiniz gibi, seyredin memleketin ne hale geldiğini…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.