güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KALEMİNİ SATMAYANLAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

Zile,1939.

Adını Ahmet Taner koydular. Ziraat Bankası Veznedarı Hüsnü Bey ile İlkokul öğretmeni Lütfiye Hanım’ın çocukları. O Lütfiye Hanım ki 16 yaşında Cumhuriyet Öğretmeni olarak eğitim ateşini, yorgun, yoksul Anadolu’ya taşıyor. Kemalci, Kuvacı Mustafa Necati’nin Millet Mektepleri’nde erkek öğrencilere okuma yazma öğretiyor. Ahmet Taner Kışlalı böyle bir ailenin çocuğu.

12 Eylül. Baskının adı. Karşıdevrim yozlaşmasının adı. Ahmet Taner Kışlalı , Ankara İletişim Fakültesi öğretim üyesidir. Savunduğu düşüncelere karşı görüş ileri süren, onu bir tutarlı çerçevede dile getiren, öğrencilere en yüksek notu veren, hoşgörülü, sonuna dek demokrat bir öğretmen. Eşini trafik kazasında yitirdiği günün ertesinde , kolu sarılı derse giren sorumlu öğretmen…

Ahmet Taner Kışlalı, gazeteci ve yazardır. Çeşitli üniversitelerde öğretmenlik , Kültür Bakanlığı yapmıştır. Başta Çağdaş Yaşam, Atatürkçü Düşünce Derneği olmak üzere bir çok Cumhuriyetçi demokratik kitle örgütünün Anadolu’nun yüzlerce köşesinde düzenledikleri toplantılarda konuşmalarıyla “ulusalcı” , “laik” , “Atatürkçü” güçlere özgüven aşılayan birisi.

Halka Kemalizm’in, Atatürkçülüğün bir dogma değil, birr sürekli devrimcilik olduğunu usanmadan anlatma çabası içinde olan demokrat bir aydın.

Çayyolu Engürü Sitesi.

21 Ekim 1999 saat 09.28

Cumhuriyet Gazetesine “kınıyorum” başlıklı yazısını fakslamıştır.

Saat 09.40. Günlerden Perşembe. Kışlalı evinden çıkıyor ve bombalı bir saldırı sonucu öldürülüyor. O, kalemini satmayan , devrimci, Atatürkçü bir kişiydi. Ölümünün 17. Yılında kendisini rahmetli anıyor, Allah’ın rahmeti üzerinize olsun diyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.