güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ OKUL YOK İYİ ÖĞRENCİ VAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

MEB, LGS (liselere giriş sınavı) sınav sonuçlarına ait analizleri açıklayınca gördük ki yine eğitimde bir arpa boyu yol alamamışız.

Merkezi yerleşenlerin okul türüne göre tercihlerine bakıldığında, öğrencilerin yüzde 46,2 si Fen liselerini birinci tercik yaparken, yüzde 29,1 i Anadolu, yüzde 10,9 u Mesleki ve Anadolu Teknik liselerini tercih etmiş.

Hepinizin bildiği gibi her il ve ilçede önce nitelikli okul denilerek, sonra ‘ Proje Okulu ‘ isimleri ile Anadolu liselerine yapılan ayrımcılık saçmalığı bu yılda devam etti. Halbuki proje okulları diye isimlendirilen bu okulların öğretmen kadrolarında ve ya araç-gereç donanımında özel bir çalışma yapılmamıştır. Bütün eğitimciler bilir ki, bu yapılandırmanın altında, yetenekli öğrencilerle İmam Hatip liselerini güçlendirmek yatar.

Bu sistemin uygulamaya başlanması aşamasında merkezi sınavlara her öğrencinin girmeyeceği hesaplanmış günümüze geldiğimizde bu yıl 1 milyon 140 bin öğrencimizin sınava girmesi, bakanlığın bu tezini ortadan kaldırmıştır.

Yine bu sisteme geçilirken merkezi sınav sonuçlarına göre proje okullarına yerleşim kayıtları bittikten sonra diğer öğrencilerimizin evine yakın, adrese dayalı sistemle Anadolu Liselerine kayıt yaptıracakları belirtilmişti. Gelin görün ki bu düşüncede fiyasko ile sonuçlanmıştır.

Geldiğimiz noktada, proje okulları haricinde olan diğer Anadolu liseleri de puanla öğrenci alma fırsatçılığına girişmişlerdir.

Bu kadar çapraşık bir eğitim sisteminde, Belediyemizin Eğitim Destek Evi bu sistemin hatalarına rağmen; 95 öğrencimizin 11 tanesini Fen Lisesine, 7 tanesini Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesine, 14 tanesini Bandırma Anadolu Lisesine, 31 tanesini Şehit Mehmet Gönenç Anadolu Lisesine, diğer öğrencilerimizi Kemal Pireci ve diğer Mesleki Teknik Anadolu Liselerine yapılan tercih sonuçlarına göre yerleştirmiştir.

Sonuç olarak; bu eğitim sistemi ve yapılan bu adaletsiz sınav sistemi ile, öngörümüz şöyledir

 ‘ İyi okul yok, iyi öğrenciler var… ‘

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.