güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

İDEOLOJİSİZ SİYASET DEMOGOJİDİR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Siyaset ideolojidir. İdeolojisiz siyaset demogojidir. Bu gerçeği görmeden yapılan siyaset mehteran yürüyüşüne benzer. Bu nedenle CHP‘deki yeni arayışlar, “dostlar!” konusu CHP’nin kendi ideolojilerinden kopması demektir.

CHP‘deki yeni arayışlar, “Yeni Türkiye” sloganı ile ortaya çıkan sağ partilerin ideolojik benzerlik içermektedir. Bu nedenle CHP kendi altı ok ideolojisini savunmalıdır.

Hepimizin bildiği Ortadoğu Masası Başkanı Graham Fuller “Yeni Türkiye” programını “Türkiye Cumhuriyeti” kitabında anlatmaktadır. Kitaptaki “yeni” sıfatı gericiliği kamufle etmek için kullanılmıştır. Bugüne kadar sağ iktidarların cemaatlerle ilişkilerindeki yol haritası bu “yeni” sözcüğünün içerisinde yatmaktadır.

Bu nedenle “yeni” deyince, biraz durmak gerekir. Şimdiki sosyal devlet projesi CHP’nin altı okundan biri olan “devletçilik” projesi ile ayrışmaktadır. CHP’nin devletçiliğinde girişimcilik esastır. CHP’nin devletçiliğinde devletin ekonomiye farklı şekillerde müdahaleleri vardır. Yoksa şimdi kullanılan veya dile getirilen sosyal politikalar meydana getirdiği ekonomik eşitsizlik devam eder.

CHP emperyalistlere karşı savaşmış bir partidir. Emperyalistlerin uzantısı olan sağa veya merkeze kayma politikaları CHP’nin kuruluş felsefesine aykırıdır.

“Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz!” derken ideolojik olarak tamamen zıt ideolojiyi savunanlara partinin çeşitli kademelerinde yer vermek ne kadar doğrudur?

CHP Cumhuriyetçi, milliyetçi, halkçı, devrimci, anti-emperyalist kadroların partisidir. Bu Nedenle CHP kendi özüne dönerken, sol ideolojisi olmayan dostlara ihtiyaç duymamalıdır. CHP etnikçilere, mezhepçilere, ne olduğu belli olmayan yeni mevsim ürünü liberalizimcilere asla güvenmemelidir. Sonuç olarak, CHP’nin solcu, Atatürkçü, devrimci yoldaşlarına ihtiyacı vardır. İfade etmeye çalıştığımız oluşumu sağlamak için de varan bir deyip delege komedisine son vermeli ve parti içi demokrasiyi işletmelidir. CHP’nin ilgi odağı haline gelmesinin, partinin işleyişi ile ilgili kuruluş reformlarına dönüşü ile mümkün olabileceğini görmek gerekir…

 Siyaset ideolojidir, ideolojisiz siyaset demogojidir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.