güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

GELOTOJİ

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2021 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2021 00:07

Araştırmalara göre gülmek, vücudumuzda “Endorfin” adı verilen kimyasal maddelerin salgılanmasına yardımcı oluyor ve fiziksel olarak kendimizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Ayrıca BAĞIŞIKLIK sistemini kuvvetlendiriyor ve stresin olumsuz etkilerini yok ediyormuş.

Bakın, ben bunları kafadan sallıyorum sanmayın. Hele hele “gülme!” gibi bir konudan bahsettiğim için, “ulan hocam, ekonomik olarak harpten çıkmış gibi iken, üstüne üstlük korona belasının, korkulu günlerini yaşadığımız bir zamanda nasıl görebiliriz?” diye serzenişte bulunacağınızı tahmin ederek, “Gülme”nin önemini yadsımanızı öneririm.

İngiltere’deki Harmony kahkaha okulu, İnsanları yeniden gülmeyi öğretmekte olduğunu, dersler boyunca katılarak gülen öğrencilere, eve gidince “gülme” ile ilgili ödevler verildiğini herhalde bilmiyorsunuzdur…

Gülmenin faydaları bilimsel olarak ispatlanmış ve günümüzde çeşitli hastalıkların tedavisi için gülme terapisi, yani bilimsel adı ile “GELOTOJİ” uygulaması ABD ve İngiltere başta olmak üzere dünyamızda yaygınlaşmaya başlamıştır.

Okuduğum kitapta, gülmek insanın gerilimini azalttığı gibi boyun ve sırttaki kasılmış adeleleri de gevşetiyor, beyni harekete geçiriyor ve kalbi çalıştırıyormuş.

Okula gelenlerin önce sorunları tespit ediliyor. Depresyonda mı, stresli biri mi, yoksa sadece gülmeyi mi unutmuş, bu saptanıyor, ardından ne uygulanacağına karar veriliyormuş.

Evet, koskoca kitabı oku, ondan sonra da gülmenin faydalarını ballandıra ballandıra anlatmaya çalış, yine sizlerde “tık!” yok. Sizler herhalde gülmeyi unutmuşsunuz. Bizleri biraz güldürmek için şu fıkra ile biraz gıdıklayayım bari!

 Trafik polisinin bir netten ha bir yolda görev verilerek, beş kişiye ceza yazması istenir. Akşam olur nöbet bitmek üzeredir ama polis ancak dört ceza kese bilmiştir. Son cezasını yazabilmek için beşinci bir araç beklediği sırada motosikletle yaşlı, sakallı, hoca kılıklı biri gelir. Polis ceza yazmak amacıyla yaşlı adamı durdurur. Ancak ehliyet, ruhsat, lastiklerin havasına kadar her şey tamam, kısacası hiçbir eksik yok.

Polis sinirlenir ve adama, “Akşamın bu saatinde ne işin var bu yolda, kaza yapsan sana kim yardım eder?”

Yaşlı adam: “Evladım ben yalnız değilim. Önde Hz. Muhammed arkamda Allah var.” Bunu duyan polis hemen atılır:

“Tamam buldum işte, motosiklete üç yolcu binemez. Sana fazla yolcudan ceza yazıyorum.”

Ne o?

Sizleri yine mi güldüremedim?

Bu kadar dil döktük, bu kadar emek harcadım, yine sizleri gülme konusunda ikna edemedimse, devam edin somurtmalı yaşamınıza…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.