güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP VE SEÇİMLER

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Anadolu’da bazı şeyler anlatılır, anlatılır da ‘’Tevatür işte!’’ deyip bırakılır.

İnsan, anlatılan doğru mu, yanlış mı bir karara varamaz. Öyle ya, lafın içine ya da sonuna ‘’tevatür’’ girince inanma veya inanmama duygusu ikilemi yaşar.

Ama ne olursa olsun, en azından ‘’Yahu, belki doğrudur’’ demek zorunda da kalınabilir.

Şunun şurasında Bandırma CHP İlçe Başkanlığı, yönetimi ve il delege seçimine az bir zaman kaldı. Buna göre bu adı seçim olan şey, Sayın Hüseyin Bahar’ın güven oyu alma işlevidir. Keşke, delege seçiminde bazı kişilerin aday adaylarına müdahale etmeyip, aday adaylarının kendi özgür iradeleri ile seçime girmelerini sağlasalardı. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu kişiler hem kendilerine, hem de aday adayı olan kardeşlerimize yazık ettiler.

Gelin bundan sonrasını duyduklarımıza ve gözlemlediklerimize ayıralım. Gördüğümüz kadarıyla demeyelim de duyduğumuz kadarıyla, yönetim kurulu listesi Hüseyin Bahar ağırlıklı olacak. İşin doğrusu da bu. Zira, başkan olacak kişinin, beraber çalışacağı kişileri kendisinin seçmesi doğaldır. Umarım, bu konuda Sayın Bahar’a bazı akıldaneler karışmaz.

İl delegesi işine gelince, işin doğrusu liyakata önem verilmesi şarttır. Yönetim kuruluna girenlerin, görev yelpazesini genişletmek nedeniyle, il delegesi yapılmaması düşünülmelidir.

Yine gördüğümüz kadarıyla, kurultay delegeliğinde eski ananeler devam edeceği yönündedir. Yani, Sayın Tolga Tosun ve Hüseyin Bahar’dır. Eğer il başkan adayları ile yapılan pazarlıkları sonucu üçüncü bir kişiye görev verilirse, muhtemelen sayın Lütfü Kayalar aday gösterilecektir. Tabii, her sey garanti değildir. Kurultay delegesi olmanın yolu, aday oldukları il başkanının listesinin kazanmasına bağlıdır. Eğer blok liste değil de, çarşaf liste yönetimi belirlenirse, o zaman ilde aday olan arkadaşlarına da şans yolu açılabilir.

Buraya kadar kendi fikirlerimizle, duyduklarımızla aktarmaya çalıştığımız siyasi manzara böyle. Yazımıza tevatürle başladık ama bizim tevatürümüzün gerçek paylarından biri de, bu kez Sayın Ender Bıçkı’nın seçilmesi için Bandırma delegasyonu çalışmalıdır. Bu bir üye olarak şahsıma ait bir istemdir. Duyumlarımıza göre, Ender Bıçkı’nın bu seçimi alabileceği varsayılmaktadır. Temennimiz, bu duyumumuzun bir ‘’Tevatür’’ olmaması yönündedir. Önemli olan ise yapılan ve yapılacak seçimlerin CHP için HAYIRLI OLMASIDIR.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.