güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’DE ADAYLIK?

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2021 00:05

Erken veya zamanında yapılacak genel seçimde CHP ilçe başkanı Selim Panç milletvekilliğine aday olacak. Doğal olarak belli vasıfları taşıyan CHP üyesinin aday olma hakkı olabileceği hakkına istinaden, Sayın Panç’ın aday olma hakkı sade üyelere veya para ile aday olabilme hakkı bulanlara karşı bin kat daha kabul edilebilir bir haktır.

Eğer liyakat aranırsa, bunların hepsi Sayın Panç’ta mevcuttur. Örnekleme yapacak olursak, neredeyse iki dönem belediye meclis üyeliği yanında, Balıkesir Büyükşehir Belediye meclisi üyeliği yapmıştır. CHP ilçe başkanlığı yapmış olması da onun aday olmasında artı değerdir. Mesleki meziyetlerindeki insancıl davranışlarından düşünürsek, şu an kulağımıza gelen söylentilere göre, Güney Marmaray’ı temsil edebilecek en iyi aday adayıdır.

Şimdi işin püf noktasına gelecek olursak, Sayın Panç’ın Önünde bilinen ve bilinmeyen engeller var. Bana göre, en büyük bilinen engel son zamanda yaptığı aktif görüntüsüyle Sayın Ahmet Akın’dır.

Neden böyle düşünüyorum?

Sayın Akın, son zamanlarda güzel çalışmalar yapıyor. Neredeyse TV ve yazılı basının gündemine her hafta giriyor. Ayrıca sayın genel başkanın sevdiği isimlerden biridir.

CHP’nin Balıkesir’de 3 veya 4 milletvekili çıkarabilme olasılığından hareket ettiğimizde, genel başkanın geçen dönem düşündüğü gibi, yani merkez, körfez, Güney Marmara uygulaması olduğunda Sayın Panç’ın şansı azalır.  Bu durum, ön seçim veya genel başkan ataması şeklinde ne kadar değişeceğini söylemek için, biraz erken diyorum.

Gönlümüz tabii ki, partinin çeşitli kademelerinde hizmet eden kardeşimizden yana. Gel gör ki liyakat dediğimiz kural partiler de işlemiyor.

Şimdilik bekleyip göreceğiz. Hele seçim startı başlasın, o zaman daha detaylı yazılı sohbetler yapacağız. Kafanızdaki soruları ve bazı bilinmezlik engelleri başka yazımızda belirteceğim.

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.