güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BELEDİYEMİZ(1)

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2022 11:00

Bana niye yerelle ilgili yazmıyorsun diye soruyorlar. Böyle soru yöneltenlerin derdini bildiğim için, yeri geldiğince yazarız elbet. Ama ortada fol yok, yumurta yokken, duyumlar üzerine yazı yazmam, magazin haberine benzer ki, bunun hiç kimseye faydası olmaz. Ayrıca ironi yaparak bazı yazılarında yöresel sorunları dile getirmeye çalıştığı mı devamlı okuyucularım gayet iyi bilirler.

İkinci bir şey, içimizde herkes köşe yazarı, herkes gazeteci… Bu bollukta aynı konularda yazmayı,  şahsım adına pek uygun bir davranış bulmuyorum.

Üçüncüsü, bu belalı salgın döneminden mi nedir, saygılı ve hoşgörülü olma duygularımızı kaybetmiş, adeta her şeye tukaka demeye, mana bulmaya, daha doğrusu öküzün altında buzağı arar duruma gelinmişlik hoş bir durum olmasa gerek…

Lafı uzatmayalım, üç beş gün önce CHP üyesi bir dostum, Belediye Başkanı Tolga Tosun’u başarılı bulmadığını, benim ne düşündüğümü sordu. Ben, neden başarılı bulmadığını sorunca, biraz kemküm etti, sağlıklı bir yanıt veremedi. Sonradan öğrendim ki, meğer çocuğunu belediye çalışanı yaptıramamış…

Belediye başkanlarının bu tip konularda yereni çok olur. Neyse, laf lafı açar derler ya, bizimki de öyle oldu diyerek, bazı bilinmezleri, daha doğrusu belediyenin hizmetlerini gezip görmeyenlere, belediye başkanın birkaç hizmetini hatırlatalım.

Efendim, başkanın seçim bildirgesinde olan maddelerine baktığımızda, kreşler, öğrenci kurs merkezi, öğrenci yurdu, sosyal belediyecilik çalışmaları, Malta Deresi projesi gibi projeleri var.

Şimdi bu vaatlerin demeyelim de, hizmet alanındaki birkaç konudan dem vuralım. Diyelim ki, sayın başkan rutin hizmetleri hiç aksatmadan yürütmektedir. Sosyal belediyeciliğin getirimi olan, sosyal yardım hizmetlerinin mükemmel bir şekilde yürütüyor. Eğitim konusunda yaptığı modern kurs merkezi tebriklere şayan. Şu an 300 öğrenci ücretsiz olarak, çağdaş eğitimin tüm olanakları ile sınavlara hazırlanmakta. Levent mahallesi ve 600 evlerde yapılan çocuk gündüz bakım evleri görülmeye değer. 500 öğrencilik öğrenci yurdu yapımı devam ediyor. Malta Deresi projesi, Edincik kapalı pazar çalışmaları devam ediyor. Yine Levent Mahallesi’ndeki yürüyüş alanı…

Görülmeyen demeyelim de, bu yapılan çalışmaları gezip de görmeyen arkadaşlarımın görmesini ve ondan sonra belediye hakkında ileri geri konuşmalarını salık veririm.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.