güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BEDEN DİLİ SİZİN AYNANIZDIR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

İç dünyalarını değiştiremeyen insanlar, başkalarını değiştiremezler. Günümüzdeki siyaset liderlerine baktığımızda, özellikle en tepedekileri gözlediğimizde, onların ne kadar küçük bir insan profili sergilediklerini görürüz. Zira küçük insanlar ellerine imkan geçtiğinde emretmeyi çok severler.

Beden dilini sağlıklı kullanan siyasetçi emir vermekten ziyade, karşısındakilerin gönüllü olarak işe bağlanmasını sağlar. Mimikleriyle elleri ve kollarıyla karşısındaki kişiyi kendisine bağlamasını bilir ve kendini dinletir. Oysa, iş yaptırmanın emir yoluyla gerçekleşebileceğini sanan “küçük adam” bu yolu denerken zalimleşir.

Hz. Ali vücutla kalbin ve kalple birbirinden ayrı tutulamayacağını ifade ederken:

“Müminlerin karakterleri samimiyet ve dürüstlüktür. Vücutları birbirinden uzak diyarlarda bulunsa da onlar birbirlerinin iyiliğini ister, birbirini sever. İçi dışı başka olmak kalp ile dili birbirine zıt olmak sözü ile hareketi birbirini tutmamak MÜNAFIKLARIN karakteridir.” Der.

Ö.Faruk Toka Reca ise “Bedendili” adlı kitabında siyasetçi liderlere şu tavsiyelerde bulunuyor:

·         Ayrımcılık yapma!

·         Yardımcılarını doğru seç!

·         Halkı sev!

·         Sanatçıları koru!

·         Yoksulları gözet!

·         Barışçıl ol sözünde dur!

·         Kendini beğenme!

·         Öfkeli olma!

·         Merhametli ol!

·         Adaletli davran!

 

Şimdi kısa ve öz olarak aktarmaya çalıştığım beden dilini kullanma özelliklerinden

örnekleme yapmak için en yukarıdaki siyasetçilere bakınız. Ve sonra onların siyasi arenadaki beden dillerini nasıl kullandıklarının bizim aktardığımız tavsiye maddeleri ile karılaştırmasını yapınız.

            Görüntü içler acısı değil mi?

 

            Hele hele “tek adam” “partili cumhurbaşkanı” “Türk tipi başkanlık” “Düşük profilli başbakan “ söylemlerinin ve tartışmalarının devam ettiği bir süreçte açıklamaya çalıştığım bu alıntılarla birilerini işaret ettiğimi düşünerek işin içinden sıyrılmayı düşünmeyin. Önemli olan sizlerin bedensel dili kullanmada kendi liderinizin veya kendinizin bu vasıfları taşıyıp taşımadığınızıdır.

            Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.