güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞKAN ERKEK ADAMMIŞ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Ben sordum, o anlattı:

Hela bekçiliği zor meslektir. Helayı ihale ile aldın diyelim. Belediye ödediğin ihale bedelini kazanacağının garantisi, devletin yaptığı köprülerdeki gibi “şu kadar kişi şey edecek!” gibi bir garantisi yok ki!

Helanın kapısına oturdun, masanın üstüne para alma çanağını koydun, hijyenik olmak için kolonya ve peçeteni hazırladın, giriş yerin camına, “küçük büyük 2 TL” tabelasını da astın, gerisi şey edeceklerin gelmesine bağlı…

İş bitti mi sanırsın?

Haşa!

Asıl iş budan sonra başlar. Önce gözünü dört açacaksın. Çişini yapan, işini yapan, para vermeden sıvışmak ister. Mazeretleri de hazırdır, “Ağbey ufaklığım yok!” Hele cami helalarında hem şeyini yapıp, hem namaz abdestini yapanları gözlemen lazım… Onlar suyun ne fiyatını, ne de kullanacağı suyun miktarını düşünmezler. Koronavirüs olduğu için, hijyenik olacan diye kolonya ve peçeteyi her gelene verirsin zarar edersin. Bu nedenle de adamına göre muamele yapacaksın…

Mesela adam girdi, çıkmaz! Sosyal mesafe nedeniyle, dışarıda müşteri bekliyor. Dışarıdaki müşteri belli ki fazla kaçırmış, kıvranıp duruyor. Hemen seğirtip kapıyı tıklayacaksın:

“Haydi Beyim! Dışarda millet donuna şey edecek”

Baktın çıkmıyor:

“Vaktin doldu, çift tarife alacağım.”

Bunu duyanların çoğu çıkar ama, bazı ensesi kalın, cebi dolu olanlar ise “ulan şeyimin kahyası mısın? Parasıyla değil mi? Çıkmıyom ulan teres!” diye fırça yiyebilirsin!

Yok efendim yok, zengin muhitlerde hela bekçisi olacaksın. Bizim semtimizde halk fakir, adam 2 TL için bütün gün sıkınır da, şeyini eve gidinceye kadar tutmaya çalışır!

Velhasıl hela bekçiliği en zor mesleklerden biridir. Hele böyle kentlerde daha da zordur.

Geçenlerde helanın kirasını bu koronavirüs denilen şey yüzünden toplayamadığım için Belediye Başkanımızdan kirayı ertelemesini rica ettim.

Başkan:

“Zorda olduğunuzu biliyorum. Zaten koronavirüs davası ile ara ara sokağa çıkma yasakları uygulanıyor, bu sebepten 3 ay senden kira almayacağım.” Demez mi, dünyalar enim oldu. Velhasıl erkek adammış, bizim başkan. Önümüzdeki seçimlerde yine kendisine oy vereceğim…

Not: (Kasabanın adını söyleyemem;)

  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.