güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Allah Öğretmen ve Velilerimize Sabır Versin

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

 

Okul müdürleri ve milli eğitim müdürleri, yardımcıları aynı görevde 4-5 yıl kaldıkları zaman, motivasyon bozukluğuna uğruyormuş.

Okul müdürleri ve milli eğitim müdürleri, yardımcıları aynı görevde 4-5 yıl kaldıkları zaman, motivasyon bozukluğuna uğruyormuş. İşte bu nedenle yeni düzenlemeye göre, bu görevlerde bulunanlarda görev değişikliği yapılacakmış.

Sayın Milli Eğitim Bakanı elalemi kör, kendisini bilgin zannediyor. Bu kurgu filminin baş aktörü sayın Bakan, açıkça; “ben bu sistemle kadrolaşma harekatı başlatıyorum.” Diyemiyor, böyle subjektif savunmalara geçiyor.

Eğitim sistemini yaz-boz tahtasına çeviren bu muhterem, bütün liseleri Anadolu lisesi yapmakla yarattığı kargaşa yetmezmiş gibi, TEOG sınavlarını yıl içine almakla eğitim-öğretim müfredatının içine çomak sokmuştur.

Aynı iktidar 13 yıl görevde olmasına rağmen, milli eğitimde çok sayıda bakanın değişmesi, her gelen bakanın da eğitimi sil baştan dizayn etmeye kalkması, AKP hükümetinin eğitim konusunda hiçbir programının olmayışının gösterisidir.

Karşımızda ne yaptığını bilmeyen bir bakan, eğitimden anlamayan, siyasi düşünen çocuklarımızın geleceğini hiçe sayan bir kişiden ne beklenir?

Hepinizin bildiği gibi, daha önce yaptığı açıklamalarda liseler giriş tercihleri için, 25 tl diye bir formül sunmuştu. Şimdi ise, A ve B grupları oluşturulacağını söylüyor. Bu defa (A) grubunda 15 tercih yapılacak, (B) grubunda ise sadece okul türleri belirtilecekmiş. Ve diğer bir açıklamaya göre de, öğretmen liseleri kaldırılacakmış ! (B) grubu denilen sistemin, İmam Hatip liselerini ön plana çıkardığını herhalde söylemeye gerek yok.

Vallahi eski bir eğitimci olarak, iyi ki bu bakan zamanında görev yapmadığıma seviniyorum. Üzüldüğüm nokta çocuklarımızın geleceği ile oynanmasıdır.

Sonuç olarak yaratılan eğitim kaosu nedeniyle, Allah meslektaşlarıma ve velilerimize sabır versin…

Demek ki, A’dan Z’ye yapılacak olanlar eğitim siteminde de varmış...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.