güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Uyuşturucu Bağımlılığında Ailelere Düşen Görevler

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

 Yaşadığımız çağın teknolojik getirileri düşünüldüğünde tarihsel bakımdan hayli mesafe kat ettiğimizi söyleyebiliriz. Ancak yine bu çağın getirdiği pek çok olumsuzluğu da bu avantajlarla birlikte yaşıyoruz. Bu dezavantajların başında internet bağımlılığı ve maalesef giderek artan oranda görülmeye başlayan uyuşturucu madde bağımlılığı geliyor. Üstelik her iki sorunla baş etmek öyle sanıldığı kadar kolay değil her iki sorunla mücadelede bugün küresel anlamda ciddi bir anlayış hakim. Çünkü her iki sorununda kökeninde bağımlılık yatıyor.  Madde bağımlılığı vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkiler. Uyuşturucuda bağımlı olan insan, kullanımına ara verdiği takdirde yoksunluk belirtileri yaşar kullanımının dozunu gittikçe arttırır. Kişi oldukça zarar görür. Etkileri çok fazladır.

*Akıl ve irade işlemez kişi normal hayatından kopar.

*Tüm iç organlar zarar görerek bir dizi hastalıklara sebep olur

*Bireyin çevreye uyum sağlamasını azaltır. Bağımlı giderek aileden ve çevreden uzaklaşmakla beraber karamsal bir hal içinde olur.

*Çoğu zaman bu tabloya çeşitli bunalımlar eşlik eder.

 Bu durumda ne yapılmalı şimdi onlarla ilgili konuşalım.  Öncelikle kabullenmeli inkâr edilmemeli ve bireylerin birbirini suçlamaktan vazgeçmesi öfke kontrolünü sağlaması çok önemlidir. Uç kararlar alma “Okul hayatın bitti.” Aşağılayarak davranış sergilenmesi. Uyuşturucu kullanan bir kişi işlevsiz bir halde olur onunla iletişim kuramazsınız.  Kendinizi hazır hissettiğiniz an konuşmalısınız. Ebeveynler kendi aralarında konuşacakları şeyleri çocuklarına yansıtmadan hissettirmeden konuşmalıdır. Konuyu teknolojik bakımdan ele alırsak çocukların, gençlerin ve hatta büyüklerin dahi teknolojiden yararlandıklarını zannederek bilgisayar ve cep telefonu ve tabletlerine indirmiş oldukları oyunu oynayarak saatlerce bırakmadan devam etmeleri beyin hücrelerini öldürdükleri ayan beyan ortadadır. Bu durumda ailelere düşen bir takım görevler vardır.

*Ailelerin çocuklarıyla ilgili ve alakalı olması

*Ailelerin kural koyarak teknolojik aletlere sınır koymaları

*Alternatif çözümler üreterek kitaba yönlendirmeleri elzemdir

Aile fertlerinin en çok dikkat etmeleri gereken durum gençlerin arkadaş çevresinin düzgün olmasıdır. Takdir edersiniz ki, gerek madde bağımlılığı gerekse teknoloji bağımlılığında en önemli olan arkadaş çevresidir. Sizler aile bireyleri olarak üzerinize düşen vazifeyi yaptığınız takdirde her şey daha kolay yoluna girecektir. Aksi takdirde gençlerin gittikçe kötü bir yola doğru yöneldiği aşikârdır.

Değerli aileler gereken ilgiyi gösterelim şayet onları başıboş bırakırsak adeta dipsiz bir kuyuya atmış oluruz.

Sağlıcakla kalın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.