güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

HER DOĞAN GÜNE UMUTLA UYANMAK

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Karanlık geceleri olur insanın; umutlarının tükendiği, anı hissederek yaşadığı, sevgilerini, hayallerini geride bıraktığı anları olur.  Bir tünelden mi geçiyorsun,  nedir seni bu hale koyan? Yitirmiş benliğin ile savaş halindesin. Tam tersi olsaydın, sabahın seherinde rüzgârlı havayı soluyarak, hayata umutla bakar ve iç dünyan ile barışık olurdun. Seni bu hale koyan nedir? Pencere kenarına oturarak dışarıyı seyre dalarken; kendini dinler, hayaller kurar ve her günü değerlendirirdin. Aydınlık sabahlara uyanmak ve her yeni doğan gün kendimize umut aşılamak daha doğru değil mi?

Ne kurulan köşkünüz olsun, nede hazineniz. maksat gönlünüz dar olmasın. hazineniz ise, yüreğiniz de beslediğiniz sevginiz. Ve en önemlisi imtihanınız ne olursa olsun, sabretmenin dirayetini yaşayarak gösterin. Mesele kendinizi kaybettiğiniz yerde bulabilmek azizim. Hem mantıklı hareket ederek hem de hissederek başarabilirsiniz. Kendinize karşı ördüğünüz duvarları yıkın ve her şeyi akışına bırakarak bir yol alın.

Çetin, zor bir sınavda olabilirsiniz. hayatın şartlarına, kurallarına uyarak yaşam sürmek sizi yorabilir. Hatta bazen katlanamaz bir halde olabilirsiniz ama bu sizi korkutmasın. Yılmadan, bıkmadan her gün için yüreğinize bir umut serpin kalbinize nakış gibi ince ince işleyin. Gözlerinizi güneşin doğuşuyla beraber tebessümle açın, yüreğinizde barındırdığınız acıları salın gitsin. Yük etmeyin acıları ruhunuza. Gönlünüzde barındırdığınız acı veren hatıraları güzelliklerle kaplayın. Öyle bir yolda yürüyün ki, kalbinizden sevgi ırmağı aksın…

Umudunuzu asla yitirmemelisiniz. Sebebi ne olursa olsun hayatınızı, ruh halinizi mahvetmemelisiniz. Düşünün, kendi içinizde muhasebe edin önünüzde hangi yol var? Kendinizi nerede buluyorsunuz? İçinizde yaşattığınız bencil duygulardan kurtulmalısınız. Özünüze dönün insan kalbinin mihrabında ne varsa onu yaşar. Ondan dolayı umudunuzu kimsenin kırmasına izin vermeyin. İçgüdüyle hareket etmeye çalışın. Mesela, yeni bir yola revan olun. “Bana tüm yollar kapalı.” dememeli, daha çok inatla, azimle savaşmalısınız. Başarmak için yürüdüğünüz yolda, kendinize bir harita hazırlayın ve o haritaya göre hareket edin. Bırakın geçmişi, yaşandı ve bitti deyin. Önünüzde yol meşakkatli ve uzun olabilir fakat bu sizi yıldırmamalı.  Umudunuz birken bin olmalı…

Herhangi bir kaybedişte üzüntüye kapılıp pes etmeyi mi tercih edeceksiniz? Eğer öyle olursa başta kaybetmişsiniz demektir. Duygularınıza, düşüncelerinize kendiniz yön verebilirsiniz. Başkalarının sizi yönlendirmesine asla izin vermemelisiniz.

 

 

                  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.