güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

AİLE OLMANIN ÖNEMİ

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2022 00:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2022 12:25

   Aile olmak;  insanlar arasında kurulan çok önemli bir bağdır. Temeli sağlam atılan bir bina inşa edilmelidir. Öyle alelade bir yapıya sahip olmamakla beraber, her aile bireyi sorumluluklarını yerine getirmelidir.  Çünkü aile olmak bunu gerektirir. Her insanda böyle özelliğin olmadığı da aşikârdır. Örneğin, ebeveynlerin yapmış olduğu davranışlar sonucu ortaya çıkan sorunlar çözüm noktasına varamadan gittikçe çoğalmaktadır.

        Bu sorunlara bir çözüm bulunmalı, akabinde bulunan çözümlerin uygulanması gerekmektedir. Ancak toplumda böyle bir şeyin olmadığı da apaçık ortadadır. Aile fertleri genel olarak, yaşanan hadiseler sonucunda yaralanmaktadır. Öyleyse yapmamız gereken şey bu sorunlarla başa çıkmaktır. Her aile bireyi çocuklarıyla alakadar olurken, yapmış oldukları davranışlar sonucunda bir sorunla karşılaşırlar. Pekala, bu sorunla çözüm noktasına nasıl ulaşmaları gerekmektedir?

       Aile bireyleri istişare yaparak, birbirlerini dinleyerek bir karar noktasına varmalıdırlar. Çocuklarına vermiş oldukları eğitim çok önemlidir. Eğitim yalnızca okulda olmaz. Her anlamda aynı kararı alıp aynı düşünceye varmaları gerekmekte, aynı zamanda çocuklarını eğitirken psikolojik baskı uygulamadan hareket etmeleri gerekmektedir.

      Maalesef günümüz şartlarında birçok aile bireyi, çocuklarına psikolojik baskı uygulayarak hareket etmektedir. Bu da çok üzücü olmakla beraber, aileleri yıpratan bir davranış biçimi sergilemektedir. Ailelerin geçmişte Kendi anne ve babalarından aldıkları eğitim sonucunda, çocuklarına da aynı eğitimi vermelerini doğru buldukları ortadadır. Bu durumda yapılması gereken geçmişte ailelerin aldıkları eğitim’ den doğru ve yanlışı ayırt ederek hareket etmeleri daha doğru bir davranış biçimi olacaktır. Her aile bireyi aldıkları yanlış eğitimden bir ders çıkartarak, çocuklarına da aynı davranış biçimini uygulamaz ise daha doğru bir yaşam tarzına ulaşacaklardır.

     Sadece psikolojik baskı değildir ailelerin yapmış olduğu yanlış davranış. Aynı zamanda şiddet göstererek terbiye edeceklerini düşünmeleri, düşünmekle kalmamakla beraber bunu uygulamaları çok yanlış bir davranış biçimidir. Toplumda oluşan bir koalisyon ile nasıl başa çıkılır hiç düşündünüz mü? Aile bireylerinin söylediği şu cümle beni çok düşündürmüştür. ”Biz annemizden, babamızdan böyle gördük ne gördüysek onu uyguluyoruz. Bizim zamanımızda hiçbir şey böyle değildi. Eski çamlar bardak oldu.” İfadesi bir hayli düşündürücüdür.

       Aile bireyleri eski çamlar bardak oldu atasözü ile şunu söylemeye çalışmışlardır. Dönem değişti, eski tutumların bir değeri kalmadı. Yeni neslin getirileri sonucu ortaya çıkan sorunlar gittikçe büyümektedir. Aslında bu sorunlarla başa çıkmak çok önemli. Lakin birçok insan bu sorunlarla yüzleşmek yerine kaçarak hareket etmekte, yaşamış olunan problemin kendinde değil de, evladın da olduğu kanısına varmaları düşüncesi ile bir yol kat etmeleri sonucu, daha büyük problemler ortaya çıkmıştır. Böyle davranmaya devam edilirse, bu tür davranışlar sonucu aynı problemlerle karşı karşıya kalacaklardır.

        Aile olmak, yaşam tarzında gördüğümüz davranışları da içeren ve bilinçaltınıza işleyen şeyleri uygulamamız sonucu oluşan şema şeklidir. Bu yüzden görmüş olduğumuz davranışların yeni nesli de göz önünde bulundurarak, yanlış gördüğümüz davranışları kendi çocuğumuza da uygulamamız gerekmektedir. Nitekim, birçok aile bunun tam tersini yapmış olduğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz.

       Siz değerli aile bireyleri, görmüş olduğunuz yanlış davranışları kendi evlatlarınıza da uygularsanız, aynı davranış biçimi ile sizde karşı karşıya kalacaksınız. Bu nedenle önemli olan doğru ve yanlış ayırt ederek, yaşam tarzı oluşturmaya önem verilmelidir. Unutmayalım ki, sağlam temeller üzerine kurulan bir ailenin sorunları daha çabuk çözülür.

   

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.