g-Depresyon
Hastanede yatan çocuklarda depresyon genellikie süreksizdir. Ailelerinden ayrılma durumuna cocuğu daha kolay hazırlayabilmek için hemşire çocuğun ilgisini başka yöne çekmelidir. Onu zihinsel vönden oyalayabilecek etkinlikler sağlanmalı ve çocuğun sürekli olarak ailesini düşünmesi engellenmelidir.
h-Regresyon
Cocuğun hastanede güvenlik ve sevgi gereksinimlerinin karşılanmaması durumunda, gerileme görülür. Bu gereksinimlerini karşılama sonucunda regresyon davranışları düzelir. Regresyon zorluklar karşısında çocuğun gösterdiği kendinden küçük davranışlar göstermedir.
ı-İnkar
Hastanedeki çocuklar tarafindan sık sık kullanilan bir duygusal tepkidir.Çocuğun problemlerini belirleyip, çözüm getirmek gerekir. İnkar yok edilmesi en zor olan psikolojik sorunlardan biridir.
i-Hayal Kırıklığı
Çocuğun kendi kendine yapması gereken işleri başaramadığında veya anne-babasının hastane personelinin ona verdikleri sözü tutumadıklarında görülen tepkidir.Hastanede bir süre kalmak zorunda olan çocuk anne-babasının onu cezalandırdiğıni, hastanede yalniz başına birakıp gittiklerini düşünerek, onlara olan güveni sarsılır, ve hayal kırıklığına uğrar.
j-Düşmanlık
Çocuk hastane personelinin hepsini ve anne -babasıni kendisine karşı bir güç olarak görür. Kızgınliğını ifadede kendini bağımsız hissetmeyen çocuk konuşmayı reddedebilir ve o ortamdan ayrılmak ister. Çocuk, anne babaya kendisini evden ayırıp hastaneye yatırdıkları için doktor ve hemşireye de iğne yapıp canını acıttıkları için düşmanlık duyar.