Ramazan ayının gelmesiyle yine biz hanımlar ne yemek yapacağız, derdine düşüyoruz.Sizlerle paylaşacağım yemek tariflerinin sizlere yardımcı olmasını umuyorum.
Sahurda pratik tarifler işlerimizi kolaylaştıracaktır. Kahvaltılıklarımızın yanında akşamdan hazırlayıp sahurda fırına atıp çıtır çıtır herkesin beğeneciği çıtır böreğimizin tarifini sizlerle paylaşıyorum.
Çocuklarımızın da severek yiyeceği bu tarifimizi denemelisiniz
ÇITIR BÖREK
Malzemeler:
3-4 adet yufka
Sosu için;
1 su bardağı sıvıyağ (200 ml)
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
İç harcı;
300 gr böreklik lor peyniri
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
isteğe göre çörek otu yada susam
Hazırlanışı;
Sıvıyağ, un ve sirkeyi derin bir kabın içine alalım, ve iyice çırpıcı yardımı ile karıştıralım malzemeler iyice özdeşleşsin.
Ardından iç harcına ben lor peyniri kullanıcam,siz patates yada başka bir seçenek tercih edebilirsiniz.
Yufkalarımızı tezgahın üzerine alalım, üçgen olarak 6 eşit parçaya keserek
sosumuzu yufkalara sürdükten sonra iç harcımızı ekleyip yaprak sarması sarar gibi yufkalarımızı saralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yufkalarımızı dizelim.
Üzerine yumurta ve pekmezimizi karıştırıp sürdükten sonra susam ve ya çörek otu ile süslenen çıtır böreklerimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim.
Ve servise hazır olan böreklerimizi afiyetle yiyebilirsiniz.