güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YANINIZDAYIZ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

İnandık ve iman ettik ki, büyükşehrin başı kimsede huzur bırakmayacak.

Halk ağzında bir deyim vardır herhalde duymuşsunuzdur. “ Gavur eziyeti yapma!” diye.

Eğer işitmedinizse o halde şimdi işitin!..

Kimsenin zengin kesesinden veya ucu açık yollardan ihsan istediği yok. Üç kuruş maaşla çoluk çocuğunu geçindirmeye çalışan işçi kardeşime bayram arifesinde işini-aşını elinden almak  “gavur eziyeti” değil de nedir?

Çocuklar yemek ister, ekmek ister, kitap ister, defter ister, üst baş ister, elektrik parayla, ev kira olursa…

Eee Büyükşehir Belediyesi ne güne duruyor?

Büyükşehir Belediyesi durmuyor ki. Su ve kanal müdürlüğüne bağlı emekçileri işinden aşından etmekle meşgul.

Hani daha iyi hizmet alacaktık?

Hani belediye bütçemiz iki buçuk kat artacaktı?

Hani su fiyatları Balıkesir’deki gibi olacaktı?

Hani su borcumuz büyükşehrin olacaktı?

Neyse konuyu dağıttık galiba!

Nasıl dağıtmayalım ki, Müslümanım diyen, din bezirganlığı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İslamiyet’in en kutsal saydığı bir bayram arifesinde çalışanlarının aşına-işine el uzatırsa, vicdan sahibi olan kişi konuyu değil kafayı bile dağıtır.

Kimse bu sözlerimi partizanlıkla bağdaştırmasın. Kimse bu öfkemi başka bir yerlere çekmesin. İşsizliğin kol gezdiği zar zor karın tokluğuna iş bulmuş işçi kardeşlerimi bu şekilde kapı dışarı atanlara, kim olursa olsun lanet okumak mubahtır.

Buradan işçi kardeşlerime sakin olmalarını, onların haklarını koruyacak kişi ve kuruluşların var olduğunu bilmelerini istiyorum.

Sizler Bandırma halkına yıllardır hizmet ediyorsunuz. Herhalde Bandırma halkı sizlerin yanında olacaktır. Sayın Belediye Başkanımızın dediği gibi gerekirse yargıya gidilir.

Sevgili işçi kardeşlerim sizlere çektirilen bu “gavur eziyetini” bertaraf etmek için yanınızda olduğumuzu belirtirken, Sayın Belediye Başkanımız Dursun Mirza’ nın bu azap dolu günlerinize merhem olacağına da yürekten inanıyorum.

Burada bir şeyin altını daha çizmek istiyorum. Büyükşehir yasası belli. Bu yasanın vecibeleri gereği ilçe belediyeleri ile büyükşehir belediyesi arasında protokol yapılır. Yalnız bu protokol ile büyükşehre geçen ilçe belediyelerinin bazı birimleri personeli ile birlikte büyükşehre devredilir. Hal böyle iken bazı gazetelerimizin “yapılan protokol gereği işçilerin işine son verildi” gibi abuk sabuk, yalan yanlış haber yapmalarını da kınıyorum.

Kısacası işçilerimizin aşına-işine son veren büyükşehir iken Sayın Mirza gibi gösterilmesi yandaşlıktan başka bir şey değildir.

Buruk ve üzüntülü bir bayrama girerken sevgili işçi kardeşlerime haklarını aramada her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha yineliyorum.

Esen kalın.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.