güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YAKARIŞ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

    Ya Rabbi!

    Tanrıların bile kendilerine seyran yeri seçtiği Kaz Dağları’na göz diken madencilerden, onlara bu izinleri verenlerden bizleri kurtar Ya Rabbi!

    Ya Rabbi!

    Denizlerimizi temiz, ormanlarımızı gür, akarsularımızı coşkun, yağmurlarımızı bereketli kıl Ya Rabbi!

    Ya Rabbi!

    Ormanlarımızı satanları, içine kaçak villalar yapanları, yakanları, kestikleri ağaçların ateşinde yak Ya Rabbi!

   Ya Rabbi!

   Akarsularımızı, göllerimizi, denizlerimizi çöplük ve foseptik çukuru olarak gören belediyelerimize, su kaynaklarımızı kirletmekte herkesten önde giden sanayicilerimize ve belediyelerimize akıl, fikir ihsan eyle Ya Rabbi!

  Ya Rabbi!

 “Arsa oluşturmak” savıyla, verimli tarlaları imara açan; yarısına  “yeşil alan” diye el koyan ama ardından hemen bir imar değişikliği ile onları imara açıp akıl almaz çıkarlar sağlayan belediye imar yetkililerini tez zamanda yer ile yeksan eyle Ya Rabbi!

  Ya Rabbi!

  CHP’nin 19 Haziran 2012’deki, “ Kanadalı Alamos Gold şirketi, Kaz Dağlarında 1744 hektar alandaki tüm ağaçları kesecek…” diye verdiği önergeyi reddeden, “Orada ağaç katliamı yapılacağına inanmıyoruz.” diyen iktidar sözcüleri gibi hala, Kaz Dağları vahşetine inanmayanları helak et Ya Rabbi!

  Ya Rabbi!

  1 Aralık1937’de kabul edilen orman işletme talimatnamesi ile “her ilin valileri öncülüğünde ülkeyi ağaçlandırmak, ormanları korumak amacıyla 99 orman işletmesi kurulmuştu. Her yıl “ağaç bayramları” kutlanıyordu. Böyle güzellikler bırakan Ata’mızın eserlerini korumayan, zamanımızın siyasetçilerini sen, bildiğin gibi yap Ya Rabbi!

   Ya Rabbi!

   Salda Gölü’nü ihaleye çıkararak koruma altından çıkaranları, millet bahçesi yapacağız diyerek, oradaki doğa güzelliğini yok etmeye çalışanlara biraz izan nasip et Ya Rabbi!

   Ya Rabbi!

   Bulunmaz güzellikteki koylarımızı, yaşamımızın bir parçası olan ormanlarımızı, geleceğimizi karartanları, aklın ve bilimin sesi yerine paranın şıkırtısına kulak açanları ve onlara arka çıkanları yer ile yeksan eyle Ya Rabbi!

  Ya Rabbi!

   Sadece senin yarattıklarına, yaşam çevremize, sahip çıkmaktan başka suçu olmayan biz kullarına artık sahip çık Ya Rabbi!

 AMİN !

                                                               Not: Süha Umar’ın yazısından esinlenilmiştir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.