güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRK KANINI HELAL GÖRENLER

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

         Suriyeli bir softa camide vaaz vermiş… İlim kürsüsünün önünde diz çökenlere, “ Ey ümmet-i Muhammet ,Türk kanı helaldir” diye fetva vermiş… Softanın başı bir kat sarıklı , iç yüzü kat sarıklıdır, biliriz…Koltuğunun altında  yaldızlı haçlar taşır;kuvvetin önünde süklüm püklüm topraklara kapanır,biliriz.Bunun içindir ki Türk kanını, papazın üfleyip okuduğu şarap gibi içmeye  kalkan haçlı softaya şaşmıyoruz. Daha hala, başında  mandeter ismiyle yaşayan emperyalist  bir devletin uşağıdır…Efendisine hoş görünmek için  bu fetvayı neden vermesin? Daha dün Trablus ‘taki ağabeysi, Müslüman kadısı , müstevlisini Müslümanların hamisi diye ilan etmedi mi?

                                   &                                                                  &

         Suriyeli softa ,  emperyalist kanı helaldir fetvasını veremezdi.Çünkü , topraklarını isğal edenler  her şeyden evvel onun  dinini , imanını satın alırlar , onun tarihi rolü daima  başındaki iktidar uşak olmak , zalimlerin önünde iki  büklüm eğilmek , dünyalığını yapmak için , dinini , milletini , toprağını satmaktır.

         Bu gün Türk halkının kanını helal gören  softa , yarın müstevli generalin arabasında , istiklal isteyen hainlerin kanı helaldir  fetvasını da verir.

         “Softanın tarihi böyle başlar , böyle biter”

         Bu yazı Nazım Hikmet ‘in  “ Adsız yazıcı “ ismini kullandığı , 24.04.1937 tarihli “TAN” gazetesinde  yayınlanan  yazısıdır.

         Tarihsel süreçte Arap Dünyasının hiçbir zaman yanımızda olmadığını bildiğimiz halde , halen Arap hayranlığı yapan iktidarın bu tutumu bir türlü  anlayamamanın üzüntüsünü hissedemeyenlere  örnek olması amacıyla aktarmaya çalıştım.

          Ve sonuçta  günümüzde yaşadığımız dramatik  bir Suriye olayında  geldiğimiz süreç…Halen ülkemizde bulunan 4- 4,5 milyon Suriyeliye gösterilen  ihtimam  ve yine tarihsel geçmişimizde kimlerin dost , kimlerin  düşman ayrımcılığını yapamayışımızın  başımıza açtığı  gaileler…

İşte , küçük bir alıntı. Bundan sonrası sizlerin yorumuna kalmış bir dramatik konu…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.