güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KURTLAR SOFRASI

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2021 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2021 00:06

“Bal tutan parmağını yalar.” demiş birileri ve bu güzelim atasözü demişler. Hal böyle olunca, atalarımıza saygısızlık etmemek için bazı siyasiler ile bazı tosuncuklar bir güzel tadına bakmışlar ülkenin hazinesindeki ballar ile vatandaşların mallarının! Balları o kadar tatmışlar ki, bir türlü doymamışlar. Atalarının başka nedenlerle söyledi bu sözü kendilerine göre yorumlayarak, bir güzel saygı göstermişler atalarına!

“Yalancının mumu yatsı ya kadar yanar.” Atasözü siyasiler için geçerli değil. Ataları bu sözü söylerken, siyasileri bu sözden muaf tutmuştur. Zira onlar hep yalan söylerlermiş. Hele iktidarda koltuk sahibi olanlar da yalanın bini beş paraymış.

Enflasyona uğramış bu atasözünün uygulanışı, sadece atalara bir başka saygının gösteri biçimi imiş! “Üzümünü ye, bağını sorma.” Mafya ve bazı siyasiler için söylenmiş atasözüdür. İnanmazsanız foyaları meydana çıkmış siyasilere sorun.. Yalnııız, dikkatli olun, zira böyle sorular sakıncalı sayılabilir! Bakıyorum da bizim böyle sözler söyleyen atalarımız çok obur insanlarmış. Baksanıza, hep yemekten, hep götürmekten, bahsediyorlar! Arada sırada güzel sözlerde sarf etmişler. Mesela, “Bağda izin olsun, yemeye yüzün olsun.” Gel gör ki bizim bazı siyasilerimiz buna da bir kulp olarak “Devlet malı deniz, yemeyen!” Diyerek içlerine sindiremediklerinden yemişler de yemişler… Bu yiyiciler, sen az yedin, o çok yedi falan derken memleket kurtlar sofrasına dönüşmüş.

Sonuçta rant kavgasında o kadar çirkinleşmişler ki olaylar bir mafya filmine dönüşmüş…

 Filmin sonu mu?

Filmin sonunda memleket kaybetmiş, halk kaybetmiş, filmin aktörlerine her zaman olduğu gibi yine hiçbir şey olmamış…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.