güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KOLTUK HASTALIĞI

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2022 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2022 00:08

Memleketin ileri gelenlerinde meydana gelen amansız bir hastalıktır…

Yakın ve uzak tarihimizi şöyle bir göz gezdirirsek, “koltuk hastalığı!” dediğimiz bu hastalığa daha fazla siyaset alanında rastlanmakta olduğunu görürüz. Hastalığın bulaşıcılığı en fazla siyasetin üst tepelerinde makam ve sahiplerine göre değişir.

Örneğin, rahmetli Bekir Coşkun bu “koltuk hastalığı’nı üç bölüme ayırır. Bu bölümler, ilkokul öğretmenlerinin son sınıflarda hazırladıkları tarih şeridindeki safhalara benzer!

1-Koltuğa oturmadan önceki hali...

2-Koltuğa oturduğu zamanki hali...

3-Koltuğu kaybettiğinden sonraki hali...

Birinci hali koltuğa oturma çabası içerisinde olduğu için, hastalık erken teşhis edile bilinirse ve kişinin bağışıklığı yüksekse, hasta ufak tefek yan etkilerle hastalığı atlatabilir. Bu bölümde aile fertlerinin ve yakınlarının, “Bir teselli ver!” şarkısının güftelerini çok iyi bilmesinde yarar vardır! Koltuğa oturduktan sonraki hali çok tehlikelidir. Hasta koltuk mikrobunu kaptığı için, koltuktan asla kalkmak istemez…

O, artık koltuk müptelası olmuştur. Hastalığın bu durumunu en fazla parti liderlerinde görüldüğünü yazanlar vardır. Hasta koltuğun verdiği güçle, koltuğunu ne olursa olsun, asla bırakmak istemez. Bu bölümde hastadan konuşma hataları, sinirsel bozukluklar, koltuğu kaybetme korkusu gibi etkenlere rastlanır…

Hastalığın en tehlikeli safhası koltuğun elden gitmesinden sonraki durumudur. Bu dönemde hastalık çeşitte mutasyonlara uğradığı için, kişi sık sık koltuk hayali görür. Zaman zaman koltukta otururken gördüğü ilgiyi göremediği için, yeni koltuk hastalığı sahiplerini kötülemeye başlar. O kadar çok koltuk rüyası görür ki, rüyalarının ne anlama geldiğini anlamak için, kafelerde fal bile baktırmaya başlar! Koltuk hastalığının aşısı bulunamadığından, bu hastalığı atlatmanın tek çaresi kişinin koltuk hevesi bağışıklığının güçlü olmasına bağlıdır!

Diyeceğimiz o ki, siz siz olun sağlığınızın kıymetini bilin ve koltuk hastalığına yakalanmamaya bakın… Şimdilik esen kalın.

Not: Bekir Coşkun’un bir yazısından esinlenilmiştir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.