güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KAFALAR KARIŞIK OLUNCA, BAZI ŞEYLER KAFA TAKILMAZ MI ?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50
Her şeyi kafaya takanlardan değilim. Kendi kendime böyle desem de, bu düşüncemi beyaz yalan kabul edip, bazı şeyleri bal gibi kafaya takıyorum.
Bakın, sizlere birkaç örnek vereyim, sizler de benim kafaya takma hakkımdaki kararsızlığıma yanıt verin.
Efendim, şu bizim Aksakal Beldemiz vardı ya. Bu beldemizin elinden Belediyesi alındı, kendisi Bandırma’nın mahallesi oldu, bir sürü hakları ortadan kalktı, kısacası birçok konuda mağdur edildiler ama, kendilerini mağdur eden partiye yine de oy verdiler.
Şimdi böyle bir olaya şahit olsanız; bu nasıl bir düşünce, bu nasıl bir insanlık öngörüsü diye düşünüp, işin içinden çıkamamanın sinirliği ile, bu olayı kafaya takmaz mısınız ?
Edincik olayı biraz daha değişik. Bu nedenle orasını es geçerek başka bir olaya geçiyorum.
Su ve kanal işleri Büyükşehir’e geçince, Bandırma Belediyesinin su borcu, Büyükşehir Belediyesine geçecekmiş. Bu konuda konuştuğum Belediye meclisi üyelerinden birileri, neredeyse bayram yapacak!
Diyelim ki, Bandırma Belediyesinin su borcu 80 milyon TL, Bu borcun ödenmesi belli taksitlerle oluyor. Zaten buna örnek olarak iller bankasından gelen katkı paylarının %40’ı kesilerek uygulanması gösterilebilir. Peki, 2013 yılında Bandırma halkından tahsil edilen para ne kadar ? mahalle sayısının 54’e çıkması ile 2014 yılında tahsil edilecek su parası sizce ne kadar olabilir ?
Benim tahminime göre aşağı yukarı 18-20 milyon civarında. Bunun 5 yıllık toplamını alın ve sonrasının hesabını yapın.
Yani su borcundan kurtuluyoruz derken, Belediyenin en büyük gelir kaynağı berhava oluyor mu, olmuyor mu ?
Su ve kanalizasyon gitti. İtfaiye mezarlıklar müdürlüğü, ulaşım hizmetleri, hal müdürlüğü gitti. Unuttuğum olabilir, bu nedenle kusura kalmayın ama, bize neler kaldı diye merak ediyorum ve kafaya takıyorum.
Bandırma nüfusunun artışından dolayı iller bankasından gelecek olan payımız artacakmış… Mahalle olan köylerin mal varlıkları belediyeye geçecekmiş…
Peki, belde belediyelerin borçları ne olacak ? senin Sahilyenice köyünün (affedersiniz) mahallenin, benim yolumu yap, parkımı yap, çocuk oyun parkımı yap, düğün salonu isterim diye tutturunca ne diyeceğiz ?
Şimdi gel de, büyükşehir yutturmacasını bizlere bir güzel yutturup da, bu milletin oyunu alanlara kafayı takma…
İnonü, Nato, Kurtuluş, Ordu Atatürk gibi isimlerdeki ana arterler, diğer büyükşehirlere örnekleme yaptığımızda, bu caddeler de Büyükşehir’e gidecek. Bu caddelerin bakım ve onarımlarından kurtulacağız. Kurtulacağız derken, bu caddelere bakan dükkan ve işyerlerinin tabela ve reklam vergileri nereye gidecek ?
Büyükşehir olduk diye sevinenleri, ben kafaya takarım kardeşim. İsteyen kızıp eşeğini ayrı bağlasın, isteyen mevlam kayıra desin. Daha Büyükşehir’in neler getireceğini, neler götüreceğini görmeden, bayram ilan edenleri ben kafama takarım arkadaş… 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.