güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

HASAN DAĞI ARPALIKTIR!

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:46

Yoksulluk ayıp değil ama, kader de değil. Çevremize baktığımızda zıvanadan çıkan mutlu azınlığı görüyor ve görsel medyada izliyoruz. Ayıp olan, fakirleşmiş bir toplumun üzerine vantuz gibi yapışan, vur patlasın çal oynasın şeklinde yaşam süren insanlar âlemidir.

Fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan düzendir ayıp olan…

Kişi başına milli geliri şu kadarmış, bu kadarmış hikayesini hep dinlemişizdir iktidarlardan. Bir ülkede zenginlik ve sefalet yan yana iken, memlekette belirli bir sınıfın milyoner oluşu, milyarder oluşu, ülkenin dünya ülkeleri arasında kalkınmışlığın simgesi olamaz.

Ülke jet sosyetesinde fink atan, yazın su kayağı, kışın kar kayağı yapan, düz lüks kulüplerde kumar oynayıp gece kulüplerinde dans eden, bale, film tiyatro kaçırmayan bir azınlığın bulunduğu ülkede gelişmişlikten asla bahsedilemez. Uygarlıktan ise hiç den vurulamaz.

Güzel ülkemin güzel insanlarının anlayamadığı veya anlayıp da cesaret bulup dile getiremediği, geri ve sömürücü düzenin yıkılması için, örgütlenmeden kaçmalarıdır. Bu örgütlenme emek sınıfının yanında olmakla, emeğin sömürülmesine karşı çıkma prensibi ile olmalıdır…

Asıl soru, çağdaş bir ülkede, milli gelirin adaletli bir şekilde pay edildiği, bir ülkede yaşamak istiyoruz mu, istemiyoruz mu?

Eğer çağdaş insana, adaletli biri gelir dağılımına sahip bir toplum olmak istiyorsak, siyasilerin çizdiği pembe tablolara inanmayıp, öncelikle düzen değişikliğini savunan, yabancı güdümünden bizleri kurtarabilecek, emek sömürüsüne “dur” diyebilecek partiye ihtiyaç olduğu bilinmelidir. Bu nedenle diyoruz ki, CHP halkın partisi olmalıdır. Eğer düzeni değiştirecek bir örgütlenme yapısına gelemezse, halimiz aşağıdaki taşlama şeklinde devam eder…

“Hasan dağı arpalıktır,

Eğer saban yürürse,

Her derede bir değirmen,

Eğer suyu gelirse,

Her köylüden bir tavuk,

Eğer köylü verebilirse,

Güzel gidiş bu gidiş,

Eğer sonu gelirse!

***

Evet sonu gelirse?

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.