güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

EĞİTİM ÖĞRETİM BİLMECESİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

            Türkiye’de anne ve babalar ile yapılan bir ankette ailelerin çocuklarının güvenliği konusunda endişeye sahip ülkeler arasında ikinci ülke olması düşündürücüdür.

            Anne babalar ayrıca devlet okullarında verilen eğitimi yeterli bulmuyorlar.

            Ailelerin yüzde 33’ü terör çatışmaları nedeniyle çocuklarının geleceğinden endişe ederken, yüzde 44’ü de okullardaki güvenlik konularından endişelidir.

            İşin eğitim boyutu da çok ilginç. Ebeveynlerin yüzde 24’ü devlet okullarını kaliteli bulurken yüzde 38’i ise niteliksiz buluyor. Bir başka bağlamda devlet okullarına bu oranda güvenilmemesi çok düşündürücüdür.

            Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017 faaliyet raporuna göre, kitap okumada da durum parlak değil. İlkokul, ortaokul ve liselerde bakanlıkça belirlenen kitap okuma oranlarının hedefin altında kaldığı görülmüştür.

            Bandırma’da dersanelerin kapatılmasından sonra çığ gibi büyüyen kolej ve temel lise adı altındaki okulların sayılarının, neredeyse devlet okulları sayısına yetişmesi, eğitim ve öğretimin özelleşmesindendir. Tabii bu özelleşme işi biraz evvel açıkladığım anket sonuçlarının ne kadar doğru olduğunun kanıtıdır. Velilerin çocuklarının devlet okullarında iyi eğitim almama endişesi taşımalarıdır.

            Halbuki anayasamız eğitimin ücretsiz olarak devlet tarafından yürütülmesini emreder. Gelin görün ki bizde yasaların öngörüsü her ters işler.

            Konudan konuya atlıyoruz ama eski bir eğitimci olarak , TEOG’un kaldırılışından sonra yaşadığımız kaos beni üzmekte. Sözde TEOG kalktı. Yerine konulan sınav sistemi tam bir eğitim bilmecesi…

            Hani deveye sormuşlar, “Boynun neden eğri?” diye. “Nerem doğru ki!” demiş. Uzun lafın kısası eğitim ve öğretimdeki durumumuz buna benziyor.

            Ne diyelim?

            “Bir gün tüm okullar İmam Hatip olacak!” denildiğine göre eğitimdeki hedeflere ulaşılamaması normaldir.

            Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.