*Atamalarda akrabalıktan ve israftan uzak durun. İşe alımlarda kayırmacılığa yol açmama; Liyakat dışına çıkmama ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalınması...
*Kamu ihalelerinin açık ihale usulüyle yapılmasına özen gösterilir. Pazarlık ve doğrudan temin usulleri ile yapılan ihaleler şeffaf şekilde internet üzerinden düzenli olarak kamuoyuna açıklanır.
* Belediyelere ait taşıtların tahsis ve kullanımında lüks, gösteriş ve aşırılıktan kaçınılmasına özen gösterilir.
* Belediye başkanlarının veya çalışma arkadaşları veya siyasi temsilcilerin teşrifleriyle katıldıkları etkinliklerde çok sayıda araçla konvoylar oluşturulamaz. Etkinliklere inceden hazır bulundurulan MİNİBÜS veya OTOBÜS ile toplu katılım sağlanır.
*Belediye araçları özel işlerde kullanılamaz. Hiçbir makam, birim ve şahsın kullanımına tahsis edilemez ve bu amaçla bekletilemez, eş, dost ve akrabalara kullandırılamaz...
*Belediye tarafından yabancı dil öğrenmek, bilgi ve görgülerini artırmak veya Lisansüstü eğitim amaçlarıyla yurt dışına belediye çalışanı gönderilemez.
*İşe alımlarda kişiye özel ilanlar verilemez. Performans değerlendirmeleri açık ve objektif kriterlere bağlı tanımlanır ve yöneticilerin takdir yetkileri Liyakat ilkesiyle sınırlı tutulur.
AKP'li belediyelerde gündeme gelen atamalarda kayırmacılık ve şatafattan sonra CHP Genel Merkezi harekete geçerek, CHP Lideri Özgür Özel’in talimatıyla, Genel Merkezden belediyelere gönderilen "Kayırmacılık, şatafat ve israfla mücadele" genelgesinden bazı maddeleri bugün yazımıza konu ettik. Genelge aslında 14 maddeden oluşuyor.
Genel Başkan Özgür Özel, bir kez daha halka nasıl hizmet verileceğini, belediye başkanlarının nasıl davranması gerektiğini, gönderdiği genelge ile CHP'ye yakışır bir Lider olduğunu gösterdi.
Amaa, bu genelgeye kimler uyacak, kimler uymayacak, bekleyip göreceğiz. Aslında bu genelgeye uymak, halkın beklentisidir.
Eğer genel seçimde başarı sağlanmak isteniyorsa, bu genelge başarıya ulaşmanın yoludur.
Haydi kolay gelsin.