güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’ DE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

    CHP ile ilgili yazılarımda çoğu kez, “Kendi partisinde demokrat, yöntemleri uygulamayan bir partinin demokrasiden söz etmeye hakkı yoktur…” diye serzenişte bulunuyordum. Şimdi ise bu sözümü geri alıyorum.
    CHP Genel Merkez yönetiminin 2015 Milletvekili Genel Seçimleri ile aldığı “hakim huzurunda ön seçim” kararını ayakta alkışlıyorum.
    Alkışlıyorum, zira artık ben kendi milletvekilimi seçeceğim.
    Alkışlıyorum, artık ben kul değil bireyim.
    Alkışlıyorum, benim seçtiğim milletvekili kardeşim, “Beni halkım seçti. Ben atama ile gelmedim” diyebilecek ve kendini daha özgür hissedecek.
    İşte demokrasi budur. Parti üyelerine değer vermedir bu. Artık her üyeye sorumluluk yüklemedir bu.
    Yıllarca CHP’nin diğer partilerden farklı olmasını istedik. Bugün geldiğimiz noktada işte “Yeni CHP” budur diyebilir, hatta Cumhuriyet Meydanına çıkıp “Ben, sosyal demokratım. Ben ümmet değil, bireyim. Ben kendi partimde söz sahibiyim…” diye bağırabilirim.
    Bu güzelliği yaşamak için tüm üyelerin kendi özgür iradeleri ile hangi aday adayının kenti için, ülkesi için daha verimli olabileceğinin hesabını yaparak adayını seçeceğinden hiç kuşkum yok.
    Sevgili CHP’ li kardeşim, sakın ola ki seçeceğin adayı birtakım lütuflar karşılığı seçme. Benim seçeceğim aday bu işe layık mı, partime ne kadar oy getirebilir, ne kadar emekten yana, ne kadar bilinçli biri diye sorgula ondan sonra seçimini yap.
    Sevgili CHP’li kardeşim, aday adayları bundan sonra senin kapını aşındıracak. Onlara destekleme ve desteklememe sözü verirken çok iyi düşün. Sakın ola ki her gelen aday adayına “mavi boncuk” dağıtma. Zira bu davranış aday adayımıza saygısızlık olur.
    Bu sözlerimi lafgüzarlık kabul edenlerle etmeyenlere şunu ifade etmek isterim. Bu sözlerle kimseye akıl hocalığı yapmadığımın bilinmesini isterim. Siz CHP’li üyeler her şeyin bilincinde olan bireylersiniz. Benim buraya kadar açıklamaya çalıştığım sözlerimi lütfen, “önseçim” yapılmasına dair kişisel sevincime verin.
    Evet.
    CHP’ de demokratik seçim şöleni başlıyor. Bu şölene aday adayı olarak katılan tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum.
    Bir başka sohbetimizde buluşmak üzere esen kalın.
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.