güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BASİT SORULAR…!

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:51

Üç yanı denizlerle çevrili ama halkı yüzme bilmeyen, balık yemeyen, her yanı bağlık-bahçelik, havası-suyu güzel, yazları sıcak ve kurak, ormanları ateş içinde, yaylası-ovası çorak, ülkenin adı nedir?

İnsanlar öpüşmeyip kafa tokuşturan, çalışanı- emeklisi geçim sıkıntısı içerisinde koşuşturan, insanları sabırlı, devleti derin, krizler içinde yüzüp duran, ne kadar kötü durumda olurlarsa olsun insanları “ Çok şükür- çok şükür” diye söylenen Adem oğullarının ülkesinin adı nedir?

Kahvehane önlerinde oturanlar, boş gözlerle ufka dalıp hayal kuranlar, yol yapımında çalışan greyderleri saatlerce seyredenler, kitap okumasını sevmedikleri için kütüphaneleri sinek avlayan, tarım ülkesi olduğu halde buğdayını, pirincini, mısırını başka ülkelerden alan insanların yaşadığı ülkenin adı nedir?

Örf ve adet deyip düğünlerinde araba konvoyları düzenleyen, konvoy sırasında devamlı korna çaldıran, kırmızı ışıkta geçmeyi marifet sayan, sigarasını ve yediği şeylerin pisliklerini yollara atan, hiçbir şeyden hijyenikliğe uymayan, doktoruna değil de halen hacı-hoca takımından şifa arayan insancıkların ülkesi neresidir?

Eğitimi paralı, öğretmeni dertli, öğrencisi sorunlu, çalışanı sendikasız, politikacısı yalancı, okumuşu çokbilmiş leylekler gibi habire laf üreten aydınların bulunduğu ülkenin adı nedir?

Ülkesinde kan gövdeyi götürürken başka ülkelerdeki karışıklıklarla uğraşan, yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran, ulusalcıların canına ot tıkayan, muhalif basının gazetecilerini içeri tıktıran, her gün gündem değiştirebilen bir siyasi güce sahip olan ülke hangisidir?

Az buçuk esen bir rüzgârda kentleri elektriksiz kalan, her yağmurdan sonra kanalizasyonları tıkanan, kentlerindeki evlerini su basan, sel ve rüzgâr felaketlerinde önlem almayı beceremeyen yerel yönetimlerin bulunduğu ülke hangisidir?

Kadına şiddet olaylarının hiç bitmediği, kadına şiddet uygulamanın erkeklik sayıldığı, kız kaçırmak gibi geri kalmış geleneklerin kan davası denilen cinayetlerin sürüp gittiği ülke neresidir?

Say say bitmez, sorularımız basit ve şikesizdir. Yanıtlarınızı almadan bu basit sorularımızı Salim Cengiz isimli bir vatandaşımızın bir şiiri ile devam ettirelim.

“ Tanrım,

Hastalarına ilaç ve şifa

Borçlulara kazanç ve eda

Yoksullara gelir ve gıda

Devlete güç ve kudret eyle.

 

Yöneticilere akıl ve fikir

Milletimize mantık ve fikir

Memura direnç ve sabır

Emekliye hayırlı bir ömür ihsan eyle

 

Cengiz yazdı, yalvardı gönülden

Düşürme kimseyi halkın gözünden

Koru halkımı yeni bir krizden

Kim dönerse millet yolundan,

Sözünden

Yalancı siyasileri TAŞ EYLE…”

Âmin!

Halkının bu kadar yakarış içinde bulunduğu, çileli yaşamını şiirlere döken vatandaşların bulunduğu ülke hangisidir?

Yanıtlarınızı bir başka “ Basit Sorular” yazılı sohbetimizden sonra almak üzere,

Esen Kalın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.