güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA SESLENİYORUM …

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Ey ahali …

Oyunu kullanan,vergisini,suyunu,elektriğini,doğalgazını,telefonunun ödemelerini aksatmadan yatıran güzel insancıklar…

Büyükşehir olmanın gururu ile övünenler…büyükşehirin “kazıkları” geldikçe, “ vah başıma gelenler ! “ diye saçını başını yolanlar…

 

İşte bugün hepinize bir şeyler anlatmak istiyorum. Benim anlatacaklarım belki de ikinci baskı olacak ama, bazı şeylerin çok çabuk unutulduğunu bildiğim için, bu ikinci baskımız herhalde hoş karşılarsınız..

 

Bugün konumuz su.

Bildiğiniz gibi büyükşehir olmakla beraber, su ve kanalizyon hizmetleri de büyükşehir belediyesine bağlandı. Bandırma halkı olarak yatırdığımız su paraları da büyükşehir belediyesinin havuzuna akmaya başladı. Böylece bandırma belediyesinin en büyük gelir kaynağı, sizlere ömür…

 

Şimdi gelelim işin özüne. 2014 yılı KDV hariç, bandırma halkının suyun metreküpüne ödediği ücret şöyledir:

 

             0-10 ton arası : 3,29 TL.

            10-20 ton arası : 3.89 TL.

            20-30 ton arası : 4,18 TL.

            30 tondan fazlası : 5.31 TL.

Bu ödemelerde aylık artışlar yoktur.

Gelelim Balıkesir büyükşehirimize :

( KDV HARİÇ )

 

           0-10 ton arası : 1.64 TL.

          10-20 ton arası : 1.93 TL.

          20-30 ton arası : 2.10 TL.

          30 ton fazlası :   2.66 TL.

Yine bu dönemlerde aylık periyodik artışlar yok. Bu duruma göre, madem büyükşehir olduk, madem bütün ilçelerin,beldelerin,köylerin su paraları büyükşehir havuzunda toplanıyor, öyle ise havuzun başında olan büyükşehir belediye başkanı sayın edip uğur, sosyal adaleti sağlaması gerekir. Zira şu durumda ortada çok büyük bir adaletsizlik var.

İşimiz siyaset değil. İşimiz vatandaş olarak hak aramaktır.

 

Şimdi bazı bilgiçler veya partizan zihniyetli kişiler, “ hocam, su paraları büyükşehire gitti ama, su borcunu büyükşehir üstlendi” gibi abuk sabuk bir şeyler diyebilir.

 

Evet .

 

Su borcu gitti ama, bandırma belediyesinin neredeyse tüm gelir kaynakları da büyükşehir’e gitti.

İkincisi, su borcu taksit taksit ödeniyordu. Yine su borcu iller bankasından gelen katkı paylarından bölüm bölüm kesilebiliyordu. Kısacası değirmenin suyu azda olsa akmaya devam ediyordu. Şu anda değirmenin suyu iyice kesildi. Bu durumda bandırma belediyesi ne yapacak ?

Benim düşüncelerime katılırsınız ve ya katılmazsınız.

Bu konuda herkes özgür. Yalnız ben, bandırma’lıyım. Bizlerin belediyeye ödediği paralarla alınan neredeyse bütün araçları elimizden alacaksın, kentimin çiçeklerini,çimlerini sulamak için bandırma belediyesini yeni bir arazör almaya mecbur edeceksin.

İşte bu nedenle kimse laga luga yapmadan, vatandaş olarak her türlü haksızlığa “ HAYIR”  demek gibi doğal hak arayışımıza destek olması gerekir.

Dememiz o ki, su ödemelerinde adalet sağlanmalıdır. Bu beklentimizin nasıl sonuçlanacağını bilemiyorum ama, belki sesimize kulak verilir, böylelik ile haksızlıklar önlenir diye düşünüyorum. Esen kalın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.