güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SAKIN KIRMAYIN KALPLERİ YAPACAK USTASI YOK

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2021 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 00:06

Öfkenin baldan tatlı olduğu zamanlarda karşımızdaki kişinin ne halini ne hislerini önemseriz. Oysa kırılan kalbin tamiri zor ve meşakkatlidir çoğu zaman…

Bazen isteyerek bile oynaya, bazense istemeden kalbini kırarız en çok sevdiklerimizin. Genel olarak insanlar çok kalp kırar bu birazda insanların yapılarına göre değişir. Bir insanın kalbini kırdığında bile kırdığını fark edemeyen çok insan vardır. Fark eden, umursayan, umursamayan birçok insan peki ya kalbi kırılan insanın durumu ne vaziyette olur?

Kalbi kırılan bir insanın ruhu tuzla buz olur incinir. Dakikasına atan saatler vardır hani işte o anda o saat durur. Kalbine ruhuna bir kurşun girer ve saplanır. Neden diye sorar kendi içine neden iyileşmeyecek bir yara bıraktın. Ne zaman aklına gelse yaşadığı sanki aynı sahneyle karşılaşır.

Kalbini kıran insana çok kızar ruhunda kanayan bir yara olduğunu hisseder. Genel olarak birçok insan fark etmez fakat fark etmeyen kişiler gönlü ruhu kalbi katı olan merhameti olmayan insanlardır.

 Bu insanların içleri yanmaz canları sıkılmaz! Çünkü bu duyguları öldürmüşlerdir.

Aslında bu duyguları biraz da yaşadıkları hayat tarzı ailenin yetiştirme biçimi anlatır. Sadece vicdanlarıyla cebelleşirler. Kalbi kırılan insan ya da insanların çoğu gözbebeklerinden akan yaşlarla ıslanır. Gönlünde olanlar çok derin bir hissiyattır. Her insan kalp kırar fakat gönül almasını da bilmelidir özür dilemelidir. Efendimiz buyurur; kalp kırmak Kâbe yıkmak gibidir. Kimsenin ruhu incinmemelidir.

Umurunda olmayan insanlar vardır ki bu daha önemli kanadı kırık bir kuş gibidir. Aslında yaşam tarzı ile her şeye ayak uydurur. Her şeyin ne kadar farkında olsa değilmiş gibi yapması o yapıda olan insanlara acınası bir durumda olmasını anlatır.

Eğer ki kin ve nefret varsa o insanın gönlünün alınması daha zordur. Çünkü ne kadar özür dileyip gönül almaya çalışsanız da nafile kin ve nefret duygu içerisinde olan insan asla affetmez. Affetmiş gibi davranır. Kimsenin yüreğini inci taneleri gibi dökmeyin. Sakın kırmayın kalpleri yapacak ustası yok…

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.