Teknoloji ilerledikçe Yapay Zeka ile birlikte bazı alışkanlıklarımızda değişmeye başladı. Profesyonel şekilde bir video düzenlemek için deneyime ihtiyaç duymadan farklı yazılımlarla ve yüksek bütçeye ihtiyaç gerekmeden yapay zeka destekli video oluşturma uygulamarı veya siteleri bulmak kolay oldu. Üreteceğiniz videonun konusunu bile yapay zekaya yazdırıp, videoyu tamamen yapay zeka ile yapmak mümkün oldu. Hatta internette gezerken karşınıza çıkan videoların yapay zekaylamı vaya gerçek mi olup olmadığını anlamak zorlaştı. Geçmişte yapay zeka ile fotoğraf oluşturma vardı. Günümüzde yapay zekaların ortaya çıkmasıyla geliştiriciler videolar oluşturan yapay zekalar yaptılar. Bu yazımda birkaç tık ve komut ile videolar oluşturabileceğiniz uygulamarı listeledim. İsimlerini yazacağım Yapay Zekaları Google’dan arama yaparak bulabilirsiniz.
Haiper
Haiper eski Google DeepMind’i oluşturan ekip tarafından Sora ve Runway’in Gen-3 Alpha modeline rakip olarak çıkan bir yapay zekadır. Girdiğiniz metin, resim’e göre 2 veya 4 saniye uzunluğunda klipler üretimini 2-3 dakikada yapıyor. Bu yapay zekayı kullanmak oldukça basit. Haiper Google’dan arattıktan sonra çıkan siteden üyelik oluşturun. ‘Text to Video’ veya ‘Image to Video’ seçeneklerinden birine tıklayın. İstediğiniz videoyu yapabilmek için kelimeleri girin ve yapay zekanın üretmesini bekleyin. Haiper şuan beta sürümünde sınırlı sayıda video üretmek ücretsiz. Ücretli paketlerini incelemek için sitenin sağ üstünde bulunan ‘Upgrade’ butonuna basıp paketleri inceleyebilirsiniz. Ücretsiz paketteki kredi bakiyeniz bitene kadar kullanabilirsiniz.
Pika
Bu yapay zeka ile Anime’den sinemaya kadar çeşitli tarzlarda videolar oluşturup düzenleyebilirsiniz. Kullanıcıların metin ve görüntü girdilerine dayanarak 3-4 saniyeyeye uzunluğunda klipler yapabilirsiniz. Yapılan videoları düzenleyebilir, stillerini değiştirebilir, efekler ekleyebilir ve en boy oranı gibi ayarları yapabilirsiniz. Bu yapay zekayı kullanmak oldukça basittir. Uzun videolar yapmak için fazla zaman ayırmanız gerekmekte. Pika ve Haiper birbirine oldukça benzerdir. Sitelerdeki krediniz bittiğinde farklı siteleri kullanarak ücretli bir paket almadan videolar üretebilirsiniz.
Canva
Canva’yı bilmeyen yoktur. İçerisinde yapay zekaların olduğu kullanımı kolay güçlü bir tasarım platformudur. İş sunumları, sosyal medya grafikleri, videolar, gif’lere kadar çoğu şeyi canvada yapabilirsiniz. Runway tarafından desteklenen Magic Media özelliğini etkinleştirerek Canva yapay zekasının 30 dakika ile 2 saat arasında görseller ve videolar üretebilirsiniz. Her üretim için 1 kredi alan canva, ücretsiz kullanıcılar için 5 kredi veriyor. Canvanın ücretsiz sürümü, editör erişimi, 1 milyondan fazla şablon, 3 milyondan fazla stok fotoğraf, sosyal medya gönderileri, binlerce hazır tasarımlar ve 5 GB bulut depolama imkanı sağlıyor. Şuan için aylık 100 TL ile Canva Pro’yu kullanabilirsiniz. Canva Pro üyeliği, 100 milyondan fazla premium fotoğraf, video ve bileşen, 3 bin premium yazı tipi, 610 bin premium şablon, 20’den fazla yapay zeka gibi birçok şey pakette mevcut. Premium alacaklar için 100 TL’ye bukadar şey bence çok ucuz. Daha öncede kullandığım için Canva Pro’yu tavsiye ederim. Telefonda veya tabletinizde bilgisayara ihtiyaç duymadan tasarımlarınızı yapabilirsiniz.
Based Labs
Based Labs, fotogerçekçi görüntü, videolardan dijital selfie’lere, dövme tasarımları gibi metinden komutları oluşturabilen bir yapay zeka. Stable Diffusion 3 dahil olmak üzere birçok yapay zeka görüntü oluşturma modelinede erişim sağlıyor. Websitesine giriş yaparak ‘Generate’ butonuna basıp, model motorunu, çıktı görsellerin sayısını ve en boy oranını seçtikten sonra isteğe bağlı kelimeleri girdiğinizde oluşturma işlemi 1-2 dakika sürüyor. Diğer yapay zekalara göre Based Labs biraz karmaşık gelebilir. Ücretsiz 13 kredi veren site, her videonun maliyeti 1-5 kredi arasında değişiyor. Bu yapay zekadada ücretli paketler mevcut.
Invideo AI
ElevenLabs’in yapay zeka video oluşturma aracıdır. Diğer yapay zekalara göre oldukça basit ve anlaşılırdır. Websitesine girerek oturum açıp Try invideo seçeneğine tıklayın. Model seçip metin girdiğinizde video oluşturabilirsiniz. Yapılan videolar için hem seslendirme hemde müzik ekleyebilirsiniz. Ücretsiz kullanıcılar için haftada 10 dakika oluşturma sınırı var. Ücretli üyelik bu yapay zekadada mevcut.
Runway
Metin ve görüntüden videoya oluşturma, videodan videoya düzenleme, üretken ses ve metinden görüntüye araçlar dahil olmak üzere çok çeşitli yapay zeka araçlarına erişim sağlanabiliyor. 5-10 saniyelik, 720p çözünürlükte videolar oluşturabilirsiniz. İstenilen konu, sahne, ışıklandırma, kamera hareketleri ve geçişler dahil olmak üzere sayısız hikaye anlatımı yönünü bir araya getiriyor. Ücretsiz sürümünde aylık 500 kredi var. Ücretli paketleride mevcut inceleyebilirsiniz.
Fliki
Sosyal medya için hazır videolar oluşturabileceğiniz harika bir yapay zekadır. Kullanımı oldukça basittir. Sitesinde oturum açtıktan sonra Sample Video seçeneğine tıklayıp video üretebilirsiniz. Videolarınızı özelleştirmek için Fliki içindeki kütüphaneyi kullanabilirsiniz. Podcast veya sesli kitap oluşturmak içinde kullanabilirsiniz. Ücretsiz üyelikte 5 dakikaya kadar 720p filigranlı video oluşturabilirsiniz.
Yapay zekanın sunduğu yeniliklerle video üretimi oldukça kolay ve erişilebilir oldu. Peki, siz bu teknolojiyi nasıl kullanmayı planlıyorsunuz? Sizce yapay zeka destekli video üretim araçları gelecekte nasıl bir rol oynayacak?