güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO’YA HAYIR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

                                                                   

                                                  

   NATO’NUN neden kurulduğunu kime sorsanız, VARŞOVA paktına karşı kurulduğunu söylerler. VARŞOVA paktı kime karşı kuruldu diye sorsanız; NATO paktına karşı kuruldu derler.

  Doğru mudur?

   Kimilerine göre doğru, kimilerine göre yanlış. Doğru ve yanlışlar üzerinde durma enayiliği halen devam ede dursun, biz enayiliği terk etmişlere karşı bu sohbetimizi düzenledik.

   Türkiye NATO’ya 18 Şubat 1952’de girdi. O tarihlerde Menderes hükümeti vardı. Türkiye’nin NATO’ya kabullerinden önce İngilizlerin  girişimi ile NATO dışında “Ortadoğu Komutanlığı” adıyla yeni bir savunma komutanlığı düşünüldü. O tarihlerde NATO ülkeleri arasında en çok konuşulan konu, ne VARŞOVA paktı, ne de iki pakt üyelerinin birbirlerine saldırı hikayesi…

   Konu neydi biliyor musunuz?

   Ortadoğu petrolleri ve bu petrollerin NATO üyesi olacak Türkiye tarafından korunmasıydı.

   Menderes hükümeti, NATO’ya bu güvenceyi verince, Türkiye’nin NATO’ya girmesi hemen kabul gördü. Ve böylece Türkiye NATO’nun bekçiliğine başladı!

   Bu bekçilik görevi daha sonraları genişleyecek ve pentegonun istekleri  “kominizm” öyküsü ile, 1957 Irak İhtilali ile NATO emrindeki ABD askerleri “Ortak savunma üsleri” adı altında başta incirlik olmak üzere yerleşmeye başlayacaktır.

  Bunların hiçbiri rastlantı değildir. Bakın, Uğur Mumcu’nun bir köşe yazısında, günümüze ışık tutacak ve bazılarımızın “Enayiliğimize doymayalım” diyecek, küçük bir alıntıyı aktaracağım.

   Tarih 19 Mayıs 1986 “Ulusal Güvenlik için savunma” toplantısı ve konuşan ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Perle:

   “Amerikan askeri gücünü, bulundukları yerden kriz bölgelerine yollamak hakkına sahibiz. Bunu yapmak için, üslenmiş bulunduğumuz ülkelerin onayını almak zorunda değiliz.”

 

   Şimdi bu sözleri okuduktan sonra, kargaşa çıkan veya kargaşa çıkartılarak, Suriye olayı ve Türkiye’nin Suriye bataklığına girmesinin nedenlerinden  biri olamaz mı?

   Artık enayiliği bırakıp, Atatürkçü düşünce, yurt ve ulus sevgisi eşliğinde, bu çok uluslu planlara ve tuzaklara karşı uyanık olmamızı gerektiriyor.

   30 AĞUSTOS Zafer Bayramımızı bu duygu ve düşüncelerle kutluyorum.

                   NATO’YA HAYIR.

     

                             

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.