güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DEMOKRASİ GÜZEL ŞEY

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

 

            Kim ne derse desin demokrasi güzel şey…

            Kurultaya gidip vekalet vereceği başkan adayını dinlemesi, alkışlaması, anasının ak sütü gibi helal oyunu, kime vereceğini kafasında kararlaştırıp oyunu vermesi, güzel şey!

            Peki güzel olmayan ne?

            Seçilen kurultay delegelerinin, halk şairinin dediği gibi, “Ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca…” doğrultusunda hareket etmelerinde.

            Güzel olmayan ne?

            Kurultay delegelerinin partinin genel başkanını, parti meclisini seçerken, partinin sadece seçimden seçime hatırı sorulan, sade partili üyelerin görüş ve düşünceleri alınmadan, oyunu kullanma hakkına sahip olduğunu sanmalarıdır.

            CHP’nin 3-4 Şubat’ta yapılacak olan demokrasi turnuvasında, asıl üye olan seyircinin değil, sadece antrenör dediğimiz kurultay delegelerinin takıma girme yarışı olacaktır. Bunun dışında bir de partinin milli takımı dediğimiz seçilmiş milletvekili ünvanlı oyuncularının milli takımda kalma antrenmanlarına şahit olacağız.

            Genel Başkan adaylığı yarışında Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın İnce çekişmesi bu demokrasi turnuvası, daha önce yapılmış maçın tekrarı gibi olacağı varsayımından hareketle, bu turnuvanın esas galibi milli takım oyuncularımızdan Sayın Mehmet Tüm ve Sayın Namık Havutça için önem arz etmektedir.

            Demokrasi güzel şey…

            Ama demokrasinin vazgeçilmez şartı da demokrasiyi içimize sindirebilmemizdir…

            Sonuçta bu kurultay turnuvasının galibi Sayın Kılıçdaroğlu olduğu takdirde (büyük bir ihtimalle) Sayın Mehmet Tüm milli takıma seçilenlerden olacaktır. Eğer Sayın İnce sürprizi yaşanırsa milli takımda Sayın Namık Havutça olacaktır.

            Demokrasi güzel şey!

            Biz, sadece CHP’nin demokrasi turnuvası ile ilgili görüşlerimizi, birkaç cümleyle aktarmaya çalıştık. Doğrudur veya yanlıştır tartışması beni pek ilgilendirmez. İsteyenler, istedikleri gibi yorumlayabilirler.

            Kim ne derse desin, DEMOKRASİ GÜZEL ŞEY…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.