güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BİRDEN FAZLA MAAŞ MI?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

     Merak etmeyin, “Eş, dost, akraba yakıştırması” yapılan CHP’nin “Siyasi Etik Yasası” rüzgârı da önümüzdeki günlerde gelip geçer. Kalanlar gazete manşetlerinde kalır, devran aynı devam eder ve yağlı-ballı 3-5 maaş almalar devam eder…

    Eksik olmasınlar eş, dost, tanıdık-tanımadık yazmaya çalıştığımız yazılarımızı okuyanlarımız, zaman zaman bizi sorgu yağmuruna tutarlar:

  • Hocam, gazete haberlerine göre AKP’li Hilmi Güler 4 ayrı yerden maaş alıyormuş… Milyonlarca üniversiteli gencimiz iş bulamazken, bu hareket Müslümanlığa sığar mı?
  • Hocam, gazete haberine göre, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, huzur hakkına yüzde 300 zam yapmış…
  • Hocam, AKP’liler bu soygun düzeninin mimarı ama bizim CHP ve diğer partilerde bu tip kişiler yok mu?

      Sizlerin üzüleceğini düşünen yakınlarınız ise, birilerinin damarına basacağınızı zannederek: “Yahu yazıyorsun, çiziyorsun da eline ne geçiyor? Sen istediğin kadar yaz, yine herkes bildiğini okuyor…” 

      Zaman zaman aynı duyguya benim de kapıldığım olmuyor değil, ama 40 yıldır hak bildiğimiz, elimiz erdiği, dilimiz döndüğü bu yolda yürümüşüz.

    Varsın bazıları okusun, bazıları okumasın, bazıları da beğensin veya beğenmesin. Biz işimizi yapalım da gerisi okuyucuların izanına kalsın.

    Bugün gündemde olan birden fazla maaş almaların etik olmadığını sade vatandaş da biliyor. Eğer oğlu-kızı işsiz ise de doğal olarak tepki göstermesinde yerden göğe kadar haklıdır.

    Bizim ülkede bildim bileli torpil konusu geçerlidir. Bunun en güzel örneğini; kadro şişirme, liyakate önem vermeme, bankamatikçiler üreten “KİT” dediğimiz teşkilatların batışı ve yok oluşunda gördük.

    Bugün aynı devran belediye teşkilatlarında yaşanıyor. Geçen dönemin başkanının personel alımında tavan yapması, hiç de iyi bir miras değildir.

   Belediye başkanlarının huzur haklarına gelince, benim belediye meclis üyeliği yaptığım dönemlerde, yasayla belirlenmiş olan alt limit- üst limit olarak adlandırılan huzur hakkı artışları her zaman üst limitten olmuştur.

   “Bizim belediyemizde çift maaş alan var mıdır, yok mudur?” sorularının hukuksal boyutunu araştırmaktayım. Şimdilik bu konuda olsun, torpil konusunda (bu uygulama her zaman var) olsun, ön yargıyla kimseyi suçlamak istemeyiz. Biz sadece yanlışları ortaya koyuyoruz. Bize göre “eş, dost, akraba yasası” çıkmalıdır.

    Üzümünü yiyin bağını sormayın, demişler ya! Artık bu tez geçerli olmamalıdır. Bu soygunun adı, devlet himayeli soygundur ve bize göre de yanlıştır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.