güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaliteli Yalnızlık ve Sağduyunun Nasıl Bir İlişkisi Olabilir?

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2024 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 07:33

Eğer sağduyunuz yüksekse, eğer gönül gözünüzdeki perde ince ise, eğer empati yeteneğiniz çok güçlüyse, eğer başkalarının sinsiliğini, oyunlarını, manipülasyonlarını, imalarını, sizi düşürmeye çalıştığı, itmeye çalıştığı daha doğrusu çukurları çok rahat görebiliyorsanız, çok keskin bir bakışa, çok keskin bir görüşe sahipseniz insanlarla samimi olmanız, dost olmanız, hatta maalesef bazen insanları sevmeniz çok zorlaşır. Gerçekten zorlaşır.

Çünkü bu perdenin ince olması, bu keskin, analitik bakışlara, algıya, sağduyuya sahip olmak insanı bazen yalnızlaştırıyor. Buna dışarıdan asosyallik olarak bakılsa da aslında bunun asosyallikle ilgisi yok. Bu bizi yalnızlaştırır. Çünkü bu ilişkilerin suniliğini, ilişkilerin yapaylığını, bu ilişkilerin aslında çıkarcılığını görüp midemizin bulanmasına, belki amiyane ama bundan sıtkımızın sıyrılmasına sebep olur. İşte bu yalnızlık işe yarar mı? Bu yalnızlık, yani böyle tercihle ve bu sebeple yapılan yalnızlıktan yaşanan yalnızlıktan bahsediyorum.

Evet, işe yarar ne demek, işe yarar.  Bu sizi besler, bu size farkındalık kazandırır, bu tür insanlar yapay suni ilişkiler kurmaktansa zaten yalnız kalmayı kendileri bile isteye tercih eder. Bu tür insanlar yalnızlaştırılamaz. Bunlar, bu tür insanlar, kendi tercihleriyle yalnız kalırlar. O zaman bu ne olur? Bir yalnızlaştırılma değil, bu bir seçim olur. Yalnız kalmayı seçen birisi de yalnızlığıyla baş edeceğine emindir, yalnızlığından besleneceğine emindir, yalnızlığını suni ve yapay kalabalıktan çok daha evla, çok daha faydalı, çok daha verimli, çok daha huzurlu olacağına, çok daha şeffaf olacağına emindir ki tercih etmiştir. Hani "insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum" lafı var ya aslında insanları tanıdıkça yalnızlığımı seviyorum, kendimi seviyorum, kendimle zaman geçirmeyi seviyorum da bu söze ilave eklenebilir.

O zaman bu keskin bakışları bir avantaj olarak kullanıp hani "keşke fark etmeseydim de böyle yalnız kalmasaydım" bakış açısı yerine "iyi ki görüyorum, iyi ki fark ediyorum da şu bitecek zamanı, belli ömrümü boşuna, başka insanların çıkar ilişkileri, menfaat savaşları arasında heba etmiyorum, iyi ki sağ duyum güçlü ve yüksek ki kendimi koruyabiliyorum, alanımı koruyabiliyorum, kendimi korumaya alabiliyorum" diye bakmak, kendinize duyduğunuz öz saygıyı, öz sevgiyi, öz değeri ve öz bakımı da besleyecektir. Güzel bir hafta dilerim hepinize. Sevgilerimle...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.