güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YEREL SEÇİM KONUSUNDAKİ VAATLER YEREL YÖNETİMLERİN İCRAATLARINI İÇERMELİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

Değerli Okurlarım,

Yerel seçimler Cumhur ittifakı ve millet ittifakı gruplaşması nedeniyle ulusal seçim mahiyetine büründürülmüş değişen Anayasamızın ve yönetim sistemimizin getirdiği imkanlar nedeniyle aynı zamanda bir parti başkanı olan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm Parti liderleri yerel seçim propagandaların da ön plana çıkıp seçmene vaatlerde hatta aba altından sopa gösterircesine bence tehditlerde bulunmaya başlamışlardır. Bunun sonucu olarak yerel seçim propagandaları adeta yerel vaatler yerine hükümet vaatlerine dönüşmüştür. Hatta Cumhurbaşkanımız geçmişe dayalı hükümet İcraatlarını mesnet gösterip gelecek dönemdeki hükümet icraatlarını da hükümetin yapması gerekenleri de İktidar Partisi'nin alacağı oylara ve oy oranına dayandıran konuşmalar, vaatler gerçekleştirebilmektedir düşüncesindeyim. Söyle ki sanki Yerel seçimde yeterli oy alamazsa söz konusu olan yerel yönetim Bölgesi'nde kendi adayları seçim kazanamadığı takdirde bazı icraatların o bölge için söz konusu olmayacağını ima eden Propagandalar da gerçekleştirebilmektedir düşüncesindeyim.

Yanlış hatırlamıyorsam geçmiş zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu bitaraf olan bertaraf bertaraf olur sözü uyarınca bu seçim propagandalarında da bu söz uyarınca propaganda ifadeleri gerçekleştirilmektedir kanaatindeyim. Bir seçmen olarak merak etmekteyim.  Bandırma'da belediye seçimlerini Millet ittifakı Adayı kazandığında iktidarımız Bandırma'ya yapması gereken hizmetleri, icraatları sınırlayıp, sınırlı orada mı yapacaktır?  Tabi bu sadece Bandırma için geçerli olmayacağından konuyu biraz genişleterek sorumuzu şu şekilde sormak isterim. İktidarımız partisinin kazanamadığı rakiplerinin kazandığı yerel yönetim bölgelerine yapacağı icraatları, hizmetleri sınırlandırıp, sınırlı yapma durumuna mı gidecektir. Yoksa yapmaktan vazgeçip sadece kendi adaylarının seçim kazandığı yerel yönetimlere hizmet vermeyi mi tercih edecektir?  Böyle bir durum söz konusu olduğunda bu partizanlık, kayırmacılık yoluna sapma partizanca bir iktidar oluşturma olmayacak mıdır? Önümüzdeki yerel seçim propagandalarına baktığımızda Cumhur ittifakı liderlerinin propagandaları adeta tehdit kokmaktadır düşüncesindeyim. Bunun karşısında yer alan Millet ittifakı grubu siyasetçileri ve yöneticileri yerel yönetimlere düşen hizmet ve görevleri içeren propagandalar gerçekleştirip, geçim standardını,  ülke ekonomisini hedef alan tehditleri propagandalarında dile getirmeye yerel seçim konusundaki vaatlerini daha ziyade yerel yönetim bölgelerindeki seçmenin yaşam standardı ve geçim kolaylıkları konusuna dayanan vaatleri programları ön planda tutmayı tercih etmektedirler.

Yine şunu hatırlatmak isterim ki Millet ittifakı yerel yönetici adayları seçim propagandalarında görev aldıkları dönemde yerel seçim çevrelerindeki İcraatlarını dile getirmekte bunları dayanak göstererek gelecek dönemde seçildikleri takdirde bu icraatlarından daha başarılı olarak yerel icraatlar gerçekleştireceklerini dile getirmekte, bu konudaki projelerine ortaya koymaktadırlar. Sözün kısası olarak Cumhur ittifakı partilerinin yöneticileri veyahut Cumhur ittifakı yerel yönetici adayları propaganda arında yerel proje ve icraatlarından çok yerel yönetimlerin yapabileceği, gerçekleştirebileceği hizmet ve projelerden daha fazla iktidardaki hükümetin, iktidardaki yönetimin ülke sathında yaptığı icraatları mesnet gösterip yeni dönemde ülke iktidarının yapacağı yapma gücünde olduğu hizmet ve icraatları dile getirmekte, vaat olarak bunları ileri sürmektedirler. Şunu hatırlatmak isterim ki bir yerel yönetim adayı çıkıp ulusal hükümetin yapacağı icraatları Daha doğrusu bölgesindeki yapacağı icatları Kendi iş başına geldiğinde olacakmış gibi göstermesi bence adayı olduğu iktidar partisinin yerel yönetimlere bakış açısına ortaya koymaktadır.

Nitekim kendi ülkemizden örnek vermek söz konusu olduğunda şunu hatırlatmak isterim. Cumhur ittifakı adayı seçim propagandası konuşmasında veya vaatlerinde seçildiğinde yapacağı icraat listesinde seçildiğinde şehrin mevcut hastanesine ilaveten bir hastane daha yapacağını vaat ediyorsa yahut ilçemiz merkezli Onyedi Eylül Üniversitesi'ne ek bölümler açacağını açılmasını sağlayacağını söylüyorsa bu vaatler direkt olarak onun görev sahası dışında olması sebebiyle onun yapabileceği bir icraat değildir. Ancak şahsi olarak kendi partisi içerisindeki siyasi itibarını ve konumunu kullanarak yönetim iletişimi ile iktidara yaptırabileceği bir girişim olabilecektir. Bu tarz icraatlar kesin olamayacağından seçmen kitlesinin ilçemizde de olsa, başka bölgelerde de olsa kale almaması gereken vaatler olmalıdır ve bu tür vaatler, bu tür vaatleri kullananlara oy getirmemelidir düşüncesindeyim. Sözün kısası belediye yönetiminin adayları belediyelerin yapabileceği yetkileri dahilinde olduğu hizmet ve icraatları propagandalarında dile getirmeli, hükümetin, bakanlıkların, üniversitelerin yapması gereken, yapabileceği icraatları vaatlerinde kullanmamalıdır. Seçmen olarak bizler bu tür vaatleri dile getiren adaylara destek ve rey vermekten uzak durmalıyız.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.