güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

VALİMİZDEN, KAYMAKAMIMIZDAN, İL VE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLERİMİZDEN TALEPLERİMİZ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

Değerli Okurlarım,

Bandırmamız ülkemizin pek çok ilinin merkez nüfusundan fazla nüfusa sahip bir ilçedir. Büyükşehir uygulaması nedeniyle Balıkesir Belediyesi'nin görev sahasında olmasına karşılık ilçe olması nedeniyle kendine has bir belediyesi de mevcut olan bir özellikte büyükçe bir yerleşim yeridir. Ülkemizin son dönemlerinde artan asayiş olayları haliyle Bandırmamız için de söz konusu olup halkımızın yaşantısında riskler yaratan özellikler gösteren olaylar Bandırmamız için de söz konusudur. Bu nedenle Bandırmamızın da asayiş açısından ele alınıp iyi bir güvenlik teşkilatı sistemi ile iyi bir denetim ve kontrol altında tutulması elzemdir düşüncesindeyim. Ülkemizde iç işleri bakanlığımıza bağlı asayiş ve güvenlik teşkilatımız terör gruplarıyla, terör örgütleriyle mücadelede ciddi girişimler ve eylemler gerçekleştirirken Bandırmamızda da bu açıdan özellikle fetö açısından pek çok takip ve gözaltına alma olayları gerçekleştirilmiştir. Bandırma güvenlik teşkilatımız adi asayiş olayları konusunda da faaliyetlerini sürdürmekte, bu konuda da halkımızın, vatandaşımızın mağduriyetlerini gidermeye çalışmaktadır. Ne var ki güvenlik açısından bazı eksikliklerimizin söz konusu olduğunu düşünmekteyim. Nitekim eski dönemlerde olduğu gibi şehrimiz mahallelerini, sokak ve caddelerini dolaşıp kontrol ve denetim görevi yapan gece bekçilerimiz olmadığından gece bekçisi teşkilatı lağv edildiğinden artık geceleri sokaklar tamamen emniyet güçlerinin denetim ve kontrolünden uzak kalmaktadır düşüncesindeyim.

Gerçi gece bekçisi teşkilatı ortadan kaldırıldıktan sonra motorize polis ekipleri şehirlerimizde gece halk tabiri ile turlar atıp denetim ve kontrol görevlerine başlatılmışsa da daha sonra uygulamada getirilen ekip otolarına yakıt kısıtlaması nedeniyle bu tür ekiplerin gece turları atıp gece kontrolleri yapması ortadan kalkmış görünmektedir. Hiç değilse şahsen pazartesi pazarı sakini olarak ben bu sahada böyle bir ekip otosu gezintisine rastlamış değilim. Gerçi motorsikletli yunus polislerinin bazen sokaklardan, caddelerden geçtiği söylense de eskisi gibi motorize ekiplerin gerçekleştirdiği konteoller gibi sürekli kontrollerin yapıldığı kanaatini taşımamaktayım. Kanaatimce kentimizdeki güvenlik kuvvetleri geceleri kendilerine ait karakollara çekilmekte, kendilerine vatandaşların telefon vasıtasıyla yapacakları ihbarlara, davetlere icabet etmekle bu şekilde asayiş olaylarına müdahale etmekle ittifa etmektedirler düşüncesindeyim.

Bir başka tabirle şehrimiz bünyesindeki belki de ilimiz bünyesindeki emniyet ve asayiş kuvvetleri zarar gören vatandaşların tehlikeye düşen vatandaşların zarar gördükleri yahut göreceğini düşündükleri kişileri, hırsızları, gasp ve darpçıları, katilleri ihbar etmelerini beklemekte, kendileri dolaşıp bu tür şerilleri kendileri yakalamaktan uzak kalmaktadırlar diye düşünmekteyim. Hani bu sözüm yanlış anlaşılmasın bu tür kişileri özellikle yakalamaktan uzak kaldıklarını değil sokaklarımızı turlayıp, kontrol edip gezmekten uzak kaldıkları için bu tür kişileri kendi tespitleri ile yakalayamadıklarını düşündüğümü dile getirmek istemekteyim.

Her ne kadar yeniden gece bekçisi sisteminin oluşturulacağından gece bekçileri alınacağından veya alındığından bahsedilse de Bandırmalı olarak sokaklarımızda gezen, görev yapan gece bekçilerinin olmadığını hiç değilse görmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Hal böyle olunca polis teşkilatımızın sokak ve caddelerimizi gözetim altında tutabilmesi için kentimizin cadde ve sokaklarımızı yakın aralıklarla mobese kameralarıyla donatılarak kontrol altına alınabileceğini düşünmekteyim. Ne yazık ki kentimizdeki mobese kameraları yok denecek kadar az, hiç değilse sadece ana caddeleri kontrol edebilecek seviyede yerleştirilmiş vaziyette diye düşünmekteyim. Bu nedenledir ki bence geceleri suç işleme kapasitesine sahip suç işleme karakterine haiz bireylerin her türlü faaliyetine açık vaziyettedir kanaatini taşımaktayım. Bu yüzden olmalıdır ki kentimizin karanlık sokakları özellikle mobese kameralarından hatta yeterli ışıklandırmalardan uzak sahaları suçluların suç işleme meyillilerinin faaliyet sahaları olarak kalmakta, uyuşturucu satanlar, fuhuş çeteleri, hırsızlık, soygun çeteleri şehrimizde istediği an istediği faaliyeti yapabilme imkanına sahip olmaktadırlar. Nitekim bir pazartesi pazarı sakini olarak şunu dile getirmek istiyorum ki kentimizin en büyük pazarının kurulduğu Bentbaşı ve Sunullah Mahallesi sınırını oluşturan, dolayısıyla bu 2 mahallenin meydan sokaklarını oluşturan meydan sokak diye bilinen cadde özelliğindeki geniş sokak tam manasıyla geceleri denetimsiz, polis kontrolünden uzak bir saha haline bürünmektedir.

Bu yüzden olmalıdır ki kapalı olması gereken mekanlar kapanmamakta, büfeler saat 10 dan sonra satılması yasak olan içki satışlarını sürdürebilmekte, bu tür büfelerin önlerinde oturup bay ve bayanlı topluluklar içki içip 3 e 4 e kadar muhabbetlerini sürdürebilmektedirler. Kiralık otolar ve taksiler gece teyplerini açarak bu sahalarda rahatlıkla seyir edebilmekte belki de fuhuş için sermayeleri yahut fuhuşla iştigal edenleri taşıyabilmektedirler. Bunlar yetmezmiş gibi büfelerden kalkan motosikletler 5 10 dakikada bir bilinmeyen bir yerlere gitmekte, 10 dakikada bir geri dönüp tekrar kalktığı büfeye dönmekte hatta bu motosiklet gezintilerini sürekli kulağı cep telefonunda olan büfe sahipleri veya çalışanları gerçekleştirebilmektedirler.

Bu motosikletlerle belkide telefonlarla yapılan uyuşturucu hap veya diğer uyuşturucu maddeler talep sahiplerine ulaştırılmakta, uyuşturucu trafiği gerçekleştirilmektedir diye düşünmek pekala mümkündür. Ama bu tür faaliyetleri, bu tür olayları kontrol edecek veyahut eden hiçbir emniyet görevlisi veya ekibi bu sahada geceleri tarafından görülememiştir. Bu tür faaliyetler hemen hemen sürekli her gece gerçekleşmekte, büfeler bir den ikiden önce hiçbir zaman kapanmadığı gibi çoğunlukla üçe dörde kadar da kalabilmektedirler.

Pazartesi pazarına Paşabayır sahasından inen 18. Sokak ve bu sahayı 17 Eylül Mahallesi'ne bağlayan Mescit sokak sürekli motosiklet sesleri ile inlemekte, kimler ne amaçla bu sahada dolaşmaktadırlar bunu bir Allahın kulu merak etmediği gibi emniyetimiz de bunlardan haberdar görünmemektedir.

Bu yüzden son dönemde verilen yetkilerle asayiş ve emniyet sistemimizin başı durumuna getirilen valilerimiz den biri olan valimiz ve ilçe kaymakamımız il ve ilçe emniyet müdürlerimizden şahsen talebim başta pazartesi pazarının gerçekleştiği meydan sokak olmak üzere bu gibi önemli olmasına rağmen ana cadde olmaması nedeniyle önem verilmeyen sahalara mobese kameraları konulması buraların emniyet güçlerince denetim ve gözetim altında tutulmasını talep etmekteyim. Özellikle şayet bu gibi yerlere mobese kameraları konmazsa zaten şuanda yer yer gerçekleşen iş yerlerine ikametgahlara yapılan hırsızlık amaçlı girmelerin daha tehlikeli boyutlara ulaşacağını düşünmekteyim. Şehrimizin asayişinin sağlanması için yukarıda belirttiğim gibi mahalleleri birbirine bağlayan cadde ve sokaklarım kesiştiği kavşaklara mutlaka mobese kamerası gerekir düşüncesindeyim. Nitekim meydan sokak ve benzeri yerlerde bu tür kesişim noktalarına mobese kameralarının polisin işini kolaylaştıracağı kötü niyetli kişilerin faaliyetlerini durdurup hiç değilse azaltacağını düşünmekteyim. Bu yüzden pazartesi pazarı caddesi ile 18.sokak ve mescit sokak kesişmesindeki 18.sokağın karşısına denk gelen aydınlatma direğine bence mutlaka bir mobese kamerası konmalı ve bu sahadaki her türlü faaliyet hem bu mobese kamerasıyla hem benzeri yerlere konulacak mobese kameralarıyla mutlaka donatılarak kontrol altına alınmalıdır düşüncesindeyim. Umarım bu taleplerimiz başta valimiz olmak üzere kaymakamımız ve ilgili emniyet müdürlüklerimiz tarafından kale alınarak gerekli uygulamalar gerçekleştirilir. Mahalle sakinleri olarak, yerleşim yeri sakinleri olarak huzur ve sükuna kavuşturuluruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.