güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

NEDEN CUMHUR İTTİFAKI PARTİLERİ VE SEÇMENLERİ SADECE CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN TERÖRE KARŞI OLDUĞUNU GÖSTERMESİNİ İSTER

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

Değerli Okurlarım,

Yerel seçim olsun genel seçim olsun gerek ana İktidar Partisi gerekse ona eklenen ve onunla birlikte Cumhur ittifakını oluşturan Milliyetçi Hareket Partisi sürekli olarak Halk Partisi'nden teröre ve teröristlere karşı olduklarını, cephe aldıklarını gösteren icraatlar ister ve beklerler. Özellikle önümüzdeki yerel seçim açısından yaptıkları propaganda konuşmaları ile bu iki partinin üst kadroları olsun, alt kadroları olsun Cumhuriyet Halk Partisi'ni teröristlerle yan yana göstermeye, onlarla işbirliği halinde göstermeye çalışmaktadırlar. Öyle görülüyor ki Cumhur ittifakı partileri Cumhuriyet Halk Partisi'ni kendilerine asıl rakip kabul ettiklerinden bu partiyi karalamaya özen göstermektedirler. Bu partiyi Türk seçmeninden, Türk halkından destek almaktan uzaklaştırabilecek kötüleme sebebi olarak Fetö ve PKK ile ilgili, ilişkili göstermeyi esas almakta, bu yolda beyanlarda bulunmayı sakıncalı görmemekte, Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu çevrelerle ilişkili göstermeye devam etmektedirler.  Bence şurası bir gerçektir ki Cumhur ittifakını oluşturan partiler olsun veya onun dışındaki bazı partiler olsun Cumhuriyet Halk Partisi'ni gerek Fetö ile gerek PKK ile direkt ilişkili göstermek için delillerden mahrumdurlar.  Aksi söz konusu olmuş olsaydı Cumhuriyet Halk Partisi'ni hukuk açısından suçlu görüp cezalandırma imkanı onlar açısından söz konusu olabilirdi. Ama bu güne kadar hukuksal açıdan herhangi bir neticelenmiş hukuki bir dava söz konusu görünmemektedir.

Hal Böyle olmasına karşılık ortada sabit bir delil olmamasına karşılık Cumhur ittifakı partileri neye dayanarak Cumhuriyet Halk Partisi'ni teröristlerle işbirliği halinde bulunmakla suçlamaktadır. Bence Cumhur ittifakı partileri Cumhuriyet Halk Partisi'ni HDP ile işbirliği halinde gösterip bu partiyi de kendilerince terörist kabul edip bu kabul ve bu iki parti arasındaki ilişkiler nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi'ni teröristlerle işbirliği ile suçlamaktadırlar. Ama insan sormadan edemiyor. HDP denilen Parti şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasal olarak varlığını sürdüren üstelik Yüksek Seçim Kurulu'nun yürütüp denetlediği bir genel seçimle meclise girmeyi başaran dolayısıyla yasal durumda bir parti değil midir? Yine insan sormadan edemiyor. Eğer HDP Cumhur ittifakı partilerinin dile getirdiği tarzda terörist veya teröristlere yardım eden, terörist faaliyetlerine katkıda bulunan bir parti ise neden hukuki açıdan bu parti ile mücadele etmeye yönelmezler. Neden Anayasa Mahkemesi'ni kullanarak bu partiyi kapatma yoluna gitmezler.  Gerek hukuk açısından gerek meclis çoğunluğu açısından bu partiyi etkisiz kılabilecek girişimlerde bulunma imkânına sahiplerken bu imkanları kullanıp bu partiyi ortadan kaldırma yoluna gitmezler?  Eğer HDP meclisteki diğer partiler gibi yasal ise diğer partilerin birbiriyle ilişkide bulunması, diğer partilerin birbiriyle ittifak oluşturması gibi çalışmaları, girişimleri herhangi bir partinin HDP ile ilişkide bulunmasına neden ters bakmalı, neden bu yola sapacak bir partiyi teröristlerle işbirliği ile suçlamaya yönlenilmeli?

Daha açık söylemek gerekirse neden HDP ile ilişkisini ileri sürüp teröristlerle işbirliği ile suçlamaya yönelinmeli, neden sadece CHP den HDP'ye karşı olduğunu onunla ilişkide bulunmadığını gösterecek faaliyetler beklenmektedir? Televizyon programlarında izlediğimiz ceza hukuku profesörlerinden birisi yaptığı konuşmasıyla Halk Parti'nin teröristlerle işbirliği suçlamasından kurtulabilmesi için mecliste HDP bayrağını yakması gerektiğini söylerken aynı tür faaliyetlerin Cumhur ittifakı partilerince de yapılması gerektiğini söylememektedir.  AK Parti zihniyetinde olduğunu düşündüğüm hiç değilse Cumhur ittifakına yatkın görüş sahibi olduğunu düşündüğüm bu profesör gibi düşünenlere sormak isterim. Neden sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nden kendisi gibi yasal bir parti durumunda olan bir partinin bayrağını imha etmesini beklerken Cumhur ittifakı partilerine aynı tavsiyeyi yapmaktan uzak kalmaktadırlar. Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi'ni teröristlerle yardımlaşan bir parti durumunda gösterme çalışmalarına girmektedirler.  Şunu da eklemek isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi seçim beyanları sırasında temsilcilerinin sözleri ile HDP den gelebilecek oylara açık olduklarını belirttiği için HDP nin Büyük şehirlerde aday çıkarmaktan vazgeçip seçmenlerini oy kullanmakta serbest bıraktığını dile getirdiği için bu iki parti arasında ittifaktan söz etmektedirler. Bu iki parti arasında resmen kurulmuş bir ittifak olmamasına rağmen neden Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu terörist gösterdikleri parti iler yakınlaşma ve işbirliğiyle suçlayabilmektedirler.  Bir yandan meclise gelen öğrenci andının okullarda okunup okunmaması ile ilgili yapılan teklifi HDP ile birlikte ret eden Adalet ve Kalkınma Partisi'ni teröristlerle işbirliği suçlamasından muaf tutmaktadırlar. Sözün kısası neden Cumhur ittifakı partileri sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nden HDP’ye karşı olduklarını belirten faaliyetler beklemekte neden kendileri bu yolda herhangi bir açıklama veya faaliyette bulunmaktan sarfınazar etmektedirler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.