güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

MAHALLE SAKİNLERİ SEÇMENLERİNE UYARILAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

Değerli Okurlarım,

Hepimiz bilmekteyiz ki 31 Mart tarihinde yaşayacağımız yerel seçim icraatın da Büyükşehir ve ilçe belediye yönetimi seçimlerinde ve haliyle onlarla bir gerçekleştirilen Muhtar seçimlerinde oy vererek Büyükşehir ilçe belediye yönetimlerini ve mahalle muhtarlarımızı tespit edeceğiz. Görünüşte sadece yerel seçim olmasına rağmen ülke iktidarını elinde tutanlar oluşturdukları Cumhur ittifakı denilen gruplaşma ile yerel seçimleri adeta ulusal seçim mahiyetine büründürmüşlerdir. Öyleki sanki yeniden ülkeyi yönetecekler belirlenebilecekmiş havasına büründürülen bu seçimde ülkenin varoluşunun devam edip etmeyeceği ülkenin varlığının sonlandırılıp, sonlandırılmayacağı belirlenecekmiş gibi beka sorunundan söz edilmeye başlanmıştır. Halbuki iktidar Partisi'nin İstanbul belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım'ın dillendirdiği gibi yerel seçimin ve sonuçlarının Beka sorunu ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Çünkü bu seçimle ülkenin varlığının devamının veya sonlandırılmasının hiçbir ilgisi yoktur. Bu nedenledir ki mahalle halkı olan biz seçmenlerin Beka sorununu düşünmemize ihtiyaç bulunmamaktadır.

Bu yüzdendir ki gerek Büyükşehir gerek ilçe belediyelerinde seçim sırasında vereceğimiz oyları seçeceğimiz adayların yerel konuda bize vereceği hizmetleri düşünerek, bize bu konuda vaat ettiklerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği noktasını düşünerek reylerimizi kullanmalıyız. Bu nedenledir ki görev vereceğimiz kişilerin seçeceğimiz başkan ve yöneticilerin geçmiş dönemdeki hayatlarını ve İcraatlarını beceri bildiğimiz kadarıyla irdeleyip, incelemeli, tercihimizi bunun sonunda gerçekleştirmeliyiz.

Görevlendireceğimiz yöneticilerin partilerinin vaatlerine ve icraat programlarına bakmalı, ortaya koydukları adayların kişiliklerinin bu programlara icraat yönünden uygunluğunu kontrol etmeliyiz. Bir başka tabirle partilerin önümüze koyduğu yönetici adaylarının tefeci, mafyacı, rüşvetçi, suistimalci olup olmadığını sorgulamalı bunun sonucunda tercihlerimizi yapıp Rey kullanmayı gerçekleştirmeliyiz. Hayatı boyunca toplumsal konularda kamusal konularda doğru düzgün bir icraatı olmayan sadece kendilerine çalışmış adayları kendimize yönetici yapmamalıyız. Hemen şunu da eklemek isterim ki belediye seçimleri ile birlikte gerçekleştirilen mahalle muhtarları seçiminde de adayları değerlendirirken bize yakınlıklarına göre değil bize birey olarak sağlayacakları faydalara göre değil, mahallemize sağlayacağı faydalar gerçekleştireceği hizmetler noktasında irdelemeli, değerlendirilmeli bu konuda yapacağımız değerlendirmelerin sonucuna göre seçim anında oylarımızı bunu gerçekleştirebilecek adaylara vermeliyiz.

Şunu belirtmek isterim ki mahalle muhtarları seçimi konusunda yapacağımız aday tercihlerinde Öncelikle mevcut muhtarlarımızı yahut peş peşe sürekli muhtarlık yapıp tecrübe kazanmış adayları tercih etmeye yönelmeliyiz. Bunu yaptığımızda seçeceğimiz görev vereceğimiz bu tür kişilerin mahallelerini daha iyi tanımaları konusundan istifade ederek bizlere daha iyi hizmetler verebileceğini unutmamalıyız. Her ne kadar Mahalle muhtarlarının Özerk olarak Kendi başlarına bize verebileceği hizmetler yok denebilecek seviyeye indirilmişse de belediyelerle ve bizler arasındaki gerçekleştirecekleri aracılıkla bizlere verebilecekleri hizmetler muhtarların mahallelerini tanıma derecelerine göre sınırsızdır.

Bu yüzdendir ki eski Muhtarları, tecrübeli muhtarları tercih edip görevlendirerek gerek mahalli, gerek mülki, gerekse asayiş konusundaki yönetim ve yöneticilerle daha iyi bağlar, ilişkiler kurması durumundan daha iyi faydalanacaklarından Mahalle olarak daha fazla hizmet alabileceğimizi unutmamalıyız. Bu yüzdendir ki Bence muhtarlık konusunda yapacağımız tercih ve seçimde eğer aday iseler eski muhtarlarımızı tercih etmeli, onlara destek vermeliyiz düşüncesindeyim. Mahallesine faydalı olan tekrar seçilmelerinin uygun olacağını düşündüğüm mahalle muhtarlarına birkaç örnek vermek istediğimde ilk aklıma gelen mahalle muhtarlarımız Haydar Çavuş Mahalle Muhtarı Nur Hancıoğlu, Sunullah Mahallesi Muhtarı Şener Arabacılar, Paşakonak Muhtarı İshak Candan gibi isimler söz konusu olmaktadır. Benim düşünceme göre Bu arkadaşlar ve benzerleri mahalleleri için tekrar görev verildiklerinde yeni görev alacak adaylara göre daha faydalı olacaklarından öncelikle tercih edilip desteklenmelidir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.