güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

GENEL KAYNAKLARA GÖRE ALPARSLAN TÜRKEŞ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

Değerli Okurlarım,

Hepimiz bilmekteyiz ki 4 Nisan tarihi ülkemizdeki Türkçülerin, Türk milliyetçilerinin önde gelen liderlerinden Alparslan Türkeş’in ölüm tarihidir. Bu nedenledir ki her 4 Nisanda Türkçiler, Türk milliyetçileri Alparslan Türkeş’i saygı ve minnetle anarak onun ruhi açıdan aralarında yaşadığını bir kez daha hissederler. Ne var ki ölümünden sonra sağlığında onun safında, onun çevresinde saf tutan bazı kimseler onun fikir ve düşüncelerinden uzaklaşıp Türk milliyetçiliğinden, Türkçülükten uzaklaşıp ümmetçiliğe yönelmişler, menfaatleri uğruna ümmetçilere bel bağlamışlardır düşüncesindeyim. Şahsi düşünceme göre hiçbir zaman ümmetçi olmayan bu değerli insanı Türk milliyetçilerine tanıtmak daha doğrusu onun hayat hikayesini tekrar dile getirerek onun yolundan sapan menfaat icabı ayrılanları uyarmak istemekteyim. Umarım genel kaynaklardan yapmak istediğim bu hatırlatmayla hayatını, fikirlerini ve eserlerini tekrar Türkçülere ve Türk milliyetçilerine hatırlatmayı başarırım. Benim düşünceme göre Alparslan Türkeş’in hayatını, fikirlerini ve eserlerini gören Türkçülerin ve Milliyetçilerin ümitlerini ve geleceklerini bel bağlamaya çalıştıkları ümmetçilik fikrinden ve ümmetçilerle aynı safta toplanmaktan vazgeçip ümmetçiliğin bütün milliyetçilik fikirlerine düşman olduğu gibi Türk milliyetçiliğine de düşman bir gruplaşma olduğunu görürler ve Türkçülük yolunda önderlik etmiş Alparslan Türkeş’in hayat hikayesinden ve fikirlerinden feyz almaya yönelirler. Bunun için değişik kaynaklardan Alparslan Türkeş’in hayat hikayesini ve fikirlerini okuyup irdeleyerek bugün onun izinde olduklarını söyleyerek kendilerini ümmetçilik hatta mezhepçilik düşünceleri etrafında toplamaya çalışanların ne kadar hatalı davrandıklarını görmeyi başarırlar. Bu konuda örnek olması bağabıyla genel kaynaklara baktığımızda ilk karşılaştığımız bilgiler Alparslan Türkeş’i bize şöyle tanıtmaktadırlar:

“Alparslan Türkeş 25 Kasım 1917 tarihinde Lefkoşe’de doğmuştur. Babası Ahmet Hamdi Efendi, annesi Fatımatül Zehra Hanım’dır. Alparslan Türkeş; aslen Kayserilidir. Büyük dedesi Arif Ağa Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinin Yukarı Köşgerli Köyünden Kıbrıs’a göç etmiş ve buraya yerleşmiştir. İlk ve orta eğitimini Lefkoşe’de tamamlamıştır. O yıllarda İngiliz işgal idaresi altında bulunan Kıbrıs’tan ailece Türkiye’ye göç etmişler ve İstanbul’a yerleşmişlerdir.

Kuleli’den Harp Okulu’na

Askerlik mesleğine büyük sevgisi olan Alparslan Türkeş 1933 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ne girmiş başarı göstererek, 1939 yılında bu liseden mezun olmuş ve Harp Okulu’a geçmiştir.1939‘da Harp Okulu’ndan mezun olarak orduya katılmıştır. Orduda muntazaman terfi etmiş ve harp akademisi imtihanını kazanarak akademiye geçmiştir. Başarılı bir eğitim dönemi sonrasında kurmay subay olarak mezun olmuştur.

Evlilikleri

1940 yılında Isparta'da Muzaffer Hanım’la evlenirler. Ayzit, Umay, Selcen, Sevenbige (Çağrı) ve Yıldırım Tuğrul adlı çocukları dünyaya gelir. Muzaffer Hanım 1974 yılında vefat eder.Alparslan Türkeş 1976 yılında Sevâl Hanım'la ikinci evliliğini yapar. Bu evlilikten Ayyüce ve Ahmet Kutalmış adlı iki çocuğu olmuştur.

1944 Milliyetçilik Olayı

3 Mayıs1944... Ankara'da bir yürüyüş vardır. Türk Milletinin ve Devletinin bekası fikrine sahip aydınlar ve onların izindeki gençler, basın ve üniversite kadrolarına sızan ve kendilerini cumhuriyetin gerçek sahibi diye gösteren dönme-devşirme ittifakının oyunlarına karşı ideolojik tavrını koyar.

Yürüyüşten sonra bir grup milliyetçi aydın tutuklanır.CHP faşizminin açtığı Türkçülük-Turancılık Davası başlar. Milliyetçiler tabutluklara atılırlar, işkencelere uğrarlar.Genç Üsteğmen Alparslan Türkeş de bu aydınlar arasındadır.

20 Ekim 1944'te kendisini "vatan hainliği" suçlamasıyla sorgulayan Savcı’ya "Diğer sanıklar gibi bana da vatan hainliği suçu isnad edilmiştir. Bunu şiddetle redderim. Ben yeryüzünde herşeyden çok milletimi ve vatanımı severim" cevabını verir. Ancak mahkeme tarafından, 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılır ve mahkeme süresince bir yıl hücre hapsi yattığı için tahliye edilir. Kendisine verilen ceza daha sonra Askeri Yargıtay tarafından bozulur ve 2 numaralı mahkemede beraat eder.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.