güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YGS SONUÇLARINDAKİ YALANCI BAHAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

            ÖSYM dershaneleri kapattıktan sonra okulların kendi bünyelerinde açtığı kurslarla, öğrencilerin başarı ortalamalarında düşüş olabilir mantığıyla bir girişim başlattı. Yine başarı ortalamamız düşebilir korkusunu yenemediği için YGS’deki soruların basit olması kandırmacalığına başvurdu.

            Bütün bu aldatmacalıklar sonunda 160 sorudan 20 soru yapan öğrencinin barajı geçmesini sağladı. Gelin görün ki tüm bu yapay aldatmacılığın sonuçlarına baktığımızda beklenen başarı sağlanamadı.

            Geçen yıla göre barajı geçen öğrenci sayısı yüzde 50 artsa bile 517 bin öğrencinin 180 barajını aşamaması 33 bin öğrencinin sıfır puan çekmesi başarı olarak nasıl gösterilir, doğrusu merak ediyorum?

            Madalyonun bir de diğer tarafı var. Dershaneler kapandı ama kapanan dershanelerin birçoğu özel liseye dönüştü. Bazıları kampüs veya özel etüt merkezi gibi isimlerle çalışmalarına devam etti.

            Sonuçta YGS’ de çıkan başarı tablosu benim kanıma göre “UMUT” dağıtan yalancı bir tablo gösterimindedir.

            Abbas Güçlü bir yazısında şöyle der, “Geçen yıl 100 soru yapan bir öğrenci ilk 50 bine girerken, bu yıl 70 bine giremedi. Ya da çok daha gerilere düştü…”

            Türkçe ortalaması 15.8’ den 19.1’e, Matematik ortalaması 5.20’den 7.89’a, Fen Bilimleri ortalaması da 3.9’ dan 4.7’ye çıkması başarı olarak gösterilse bile bu başarı sıralamada düşüş gösteriyorsa bence bu başarı değil tamamen bir eğitim aldatmacılığıdır.

            Bir başka aldatmacılık da Fen ve Matematik sorularından yanlış olanların doğru kabul edilmesi… Sizce bu nedir? Ortalamanın yükselmesinde uygulanan bir şark kurnazlığı olamaz mı?

            İsteyen istediği gibi düşünsün. Benim bir eğitimci olarak düşüncem ÖSYM’ nin çuvalladığıdır.

            En çarpıcı olanı, sayın Abbas Güçlü’nün dediği gibi 160 sorudan 20 soru barajı geçmek için yetiyorsa ve barajı aşan herkese üniversite kapısı aralanıyorsa başarı bunun neresinde diye sormak hakkımız değil mi?

            Bu YÖK gitmedikçe bu iş bu kadar olur beyler…

            Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.